-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Uoste įkliuvo nusikaltimo padarymu įtariamas anykštėnas

Klaipėdos uoste pasieniečiai sulaikė iš Švedijos atplaukusį anykštėną, policijos ieškomą kaip įtariamąjį padarius nusikaltimą.
Pasienietis tikrina keliautojų dokumentus
Pasienietis tikrina keliautojų dokumentus / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos Malkų įlankos kontrolės punkte pasieniečiai patikrino iš Švedijos keltu atplaukusį 34-erių Anykščių rajono gyventoją.

Nors nuolatiniai pasienio tikrinimai nevykdomi, kai asmenys vyksta Šengeno vidaus reisais, tačiau VSAT pareigūnai, atlikdami rizikos veiksnių analizę, keleivius gali patikrinti pasirinktinai.

Uostamiesčio pasieniečiai nustatė, kad šio vyro kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo gegužės vidurio ieško Anykščių policija.

Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė iš Anykščių iškviestiems policijos pareigūnams.

Šiemet VSAT pareigūnai visame Lietuvos pasienyje sulaikė 177 asmenis, dėl įvairių nusikaltimų ieškomų teisėsaugos institucijų. Daugiausiai jų įkliuvo oro uostuose, ypač Vilniaus, dirbantiems pasieniečiams - 77 asmenys. 26 tokie ieškomieji sulaikyti pajūryje, po 21- pasienyje su Rusija ir Baltarusija, 17 – pasienyje su Lenkija.

Daugiausiai tarp tokių asmenų yra Lietuvos piliečių – 150. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė 19 teisėsaugos ieškomų Rusijos piliečių bei asmenų iš Armėnijos, Baltarusijos, Kazachstano, Latvijos, Norvegijos ir Švedijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius