Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Upę valyti susiruošę gamtos mylėtojai talką pradėjo nuo dūrio girtam vairuotojui

Į Žeimenos upės vagą sumestos pakuotės, gelžgaliai ir kitos šiukšlės yra blogis, tačiau ne ką mažiau pavojingi yra girtuokliai, nevengiantys net sėsti prie vairo. Taip nusprendė į talką Švenčionėliuose atvykę gamtos entuziastai, visų pirma pasiraitoję rankoves ir surėmę pečius tam, kad iškuoptų aplinką nuo potencialių vairuotojų-žudikų.
Įvykio vietoje: sulaikytas automobilis ir, kaip pasitvirtino, neblaivus jo vairuotojas (stovi tolumoje).
Įvykio vietoje / Įvykio liudininko nuotr.

Lietuvos kariuomenės asociacijos (LKA) keliautojų klubo nariai su draugais ir bendraminčiais šeštadienio rytą smagiai nusiteikę ruošėsi tradicinei aplinkos tvarkymo akcijai „MesValom“ su baidarėmis.

„Apie 10 val. jau buvome Švenčionėliuose, kur sutarėme susitikti su kitais akcijos dalyviais. Bekraunant daiktus, į mūsų susitikimo vietą įvažiavo „Opel“ markės automobilis. Automobiliui, kuriame sėdėjo vairuotojas ir 2 keleiviai, keistai manevruojant ir vos nepervažiavus per akcijos dalyvių kojas, kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus“, – pasakojo LKA keliautojų klubo prezidentas Rolandas Lubys.

Jis su draugu Deividu Šadžiumi greitai pasitarė, kad likti abejingi šiai situacijai jie negali, tad priėjo prie minėtos transporto priemonės, norėdami išsiaiškinti.

„Automobilio langas buvo atviras, o kalbinamas jo vairuotojas sunkiai reiškė savo mintis. Pirmiausia pagalvojome, kad galbūt jis turi kalbos negalią, tačiau priėję arčiau ir paklausę, ar jis yra vartojęs alkoholio, atsakymo galėjome net nelaukti – iš automobilio salono pasklido alkoholio kvapas“, – pasakojo R.Lubys.

Tai tik patvirtino pilietiškų vyrų įtarimus, kad vairuotojas prie vairo sėdo neblaivus ir kelia pavojų ne tik sau ir keleiviams, bet ir visiems aplinkiniams.

Vairuotojas žodinio nurodymo išlipti iš automobilio nepaklausė, todėl talkininkai jį išlaipino jėga, atėmė raktelį ir laukė policijos.

„Nė nedvejodami kartu su Deividu nusprendėme išlaipinti vairuotoją iš automobilio ir taip užkirsti kelią galimam nusikaltimui. Tačiau vairuotojas žodinio nurodymo išlipti iš automobilio nepaklausė, todėl buvo išlaipintas jėga ir sulaikytas. Konflikto didelio nebuvo, smurto taip pat. Iškvietėme policijos pareigūnus, jie atvyko ganėtinai greitai, kas išties džiugina“, – kalbėjo 15min pašnekovas.

LKA keliautojų klubo prezidentas dar pridūrė: „Džiaugiuosi, kad turiu tokių draugų kaip Deividas, su kuriuo esant reikalui nė nedvejodami petys į petį sugebėjome sulaikyti pažeidėjus ir taip galbūt išvengti skaudžios kažkurio iš mūsų artimojo netekties.“

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, tad tokia talkos pradžia Švenčionėliuose buvo išties produktyvi.

Nuotrauka iš lkakeliautojai.lt archyvo/Akcijos „MesValom 2018“ akimirka
Nuotrauka iš lkakeliautojai.lt archyvo/Akcijos „MesValom 2018“ akimirka

Pareigūnų ekipažas į įvykio vietą atvyko 10 val. 24 min.

„Opel Astra“ vairuotojui pirmu pūtimu nustatytas sunkus, net 3,16 promilės girtumas.

Automobilį „Opel Astra“ vairavusiam vyrui (gimusiam 1990 m.) pirmu pūtimu nustatytas 3,16 prom., antru pūtimu ‒ 2,63 prom. girtumas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 281 str. 1 dalį (dėl vairavimo neblaiviam, kuomet nustatomas didesnis nei pusantros promilės girtumas).

Pirminėje bylos medžiagoje užfiksuota, kad 2019-04-27 apie 10 val. 17 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose, Žeimenos g., važiuojant iš Švenčionėlių Platumų link, pravažiavus tiltą per Žeimenos upę, dešinėje pusėje prie skardžio, aikštelėje pilietiški asmenys sulaikė 2 neblaivius vyrus.

Vienas iš vyrų yra vairuotojas, jis norėjo išvažiuoti. Vyras, pranešęs apie įvykį policijai, buvo spėjęs atimti iš įtariamojo raktelius.

Jei teisme bus įrodyta, kad pažeidėjas vairavo „Opelį“, jam gresia teistumas, tūkstantinė bauda ir specialiosios teisės vairuoti transporto priemones atėmimas.

Nuotrauka iš lkakeliautojai.lt archyvo/Akcijos „MesValom 2018“ akimirka
Nuotrauka iš lkakeliautojai.lt archyvo/Akcijos „MesValom 2018“ akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius