Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urvą išsirausę bebrai pasienyje su Baltarusija apgadino kontrolinę pėdsakų juostą

Palei sieną su Baltarusija Šalčininkų rajone patruliavę VSAT pareigūnai ant kontrolinės pėdsakų juostos aptiko įgriuvą. Paaiškėjo, kad tai – žemės svorio neatlaikęs ir įgriuvęs bebrų urvas.
Bebrų urvas
Bebrų urvas / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai tikrino sienos ruožą ties Šalčininkų rajono Prūdelių kaimu. Šiemet šioje vietoje būta nemažai mėginimų neteisėtai gabenti rūkalus į Lietuvą.

Ant Lietuvos pusėje prie pat sienos linijos įrengtos kontrolinės pėdsakų juostos VSAT pareigūnai pamatė maždaug metro gylio įgriuvą. Iš karto nustatyta, kad čia darbavosi bebrai. Jie po pėdsakų juosta išrausė urvą, kuris dabar įgriuvo.

Čia dviejų šalių – Lietuvos ir Baltarusijos – siena eina Narkunkos upeliu. Jame pastaruoju metu itin aktyviai užtvankas renčia gausūs būriai minėtų graužikų. Bebrai upelio pakrantėse įsirengia urvus, į kuriuos patenka pro angas, esančias po vandeniu.

Manoma, kad būtent toks urvas neatlaikė virš jo esančios žemės svorio ir įgriuvo.

Šioje vietoje nuolat patruliuojantys Purvėnų užkardos pasieniečiai pastebi, kad įsisiautėję bebrai dabar renčia itin daug užtvankų, o jei jos išardomos, jau po poros dienų ten pat atsiranda dvigubai tvirtesnis šių graužikų statinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius