-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uteniškio sunkvežimių kainos dvigubai kyla ir krinta pagal apsukraus jų savininko norus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Utenos apskrities skyrius ir Utenos rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame prekybą automobiliais vykdžiusios bendrovės „Paslaptingas tolis“ akcininkas V.M. įtariamas sukčiavęs stambiu mastu, klastojęs dokumentus, apgaulingai tvarkęs bendrovės buhalterinę apskaitą ir dėl to į valstybės biudžetą nesumokėjęs beveik 100 tūkstančių litų pelno ir pridėtinės vertės mokesčių.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, tyrimo metu nustatyta, kad Utenoje veikianti bendrovė iš Lenkijos įmonės pirko 2 sunkvežimius ir 2 puspriekabes, kurių bendra suma – 203 tūkst. 843 Lt.

Išaiškinta, kad įtariamasis V.M. suklastojo transporto priemonių pirkimo dokumentus, melagingai įrašęs, kad 1 sunkvežimį ir 1 puspriekabę pirko ne bendrovė „Paslaptingas tolis“, o kita to paties akcininko V.M. valdoma Utenos rajone registruota bendrovė. Taip pat beveik dvigubai padidintos transporto priemonių įsigijimo kainos – nurodyta, kad bendra jų vertė iš viso ne 203 tūkst. 843 Lt, o 407 tūkst. 430 Lt.

Tokiu būdu bendrovė „Paslaptingas tolis“ neteisėtai, apgaule susimažino mokėtiną į valstybės biudžetą pelno mokestį. Be to, automobiliais prekiavusi bendrovė „Paslaptingas tolis“ suklastojo įsigijimo dokumentus – apgaule neišrašė 1 sunkvežimio ir 1 puspriekabės pardavimo PVM sąskaitos faktūros pirkėjui ir nesumokėjo į valstybės biudžetą pridėtinės vertės mokesčio.

Paskaičiuota, kad bendrovė „Paslaptingas tolis“ apgaule į valstybės biudžetą nesumokėjo iš viso 99 tūkst. 118 Lt mokesčių.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Utenos rajono apylinkės teismui. Įtariamajam už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius