Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utenoje nuteista organizuota grupuotė, iš sodybų grobusi žemės ūkio techniką

Po kruopštaus ir intensyvaus Utenos apskrities VPK pareigūnų darbo paskelbtas nuosprendis organizuotai nusikalstamai grupuotei Utenos apskrityje vogusiai brangią ūkio techniką.
Vogta ūkio technika
Vogta ūkio technika / Utenos apskrities VPK nuotr.

Kaip informavo Utenos apskr. VPK viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys, po Utenos apskr. VPK kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomų vagysčių Utenos rajone bei apskrityje, buvo paskelbtas teismo nuosprendis.

Įtariamieji, siejami su organizuotu nusikalstamumu, anksčiau teisti, vogdavo iš kaimo sodybų žoliapjoves – traktorius ir kitus brangius ūkio reikmėms skirtus įrankius ir daiktus. Taip nukentėjusiems asmenims padarė per 28 000 eurų žalos.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti 6 asmenys, kuriems pareikšti įtarimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo, pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., dėl svetimo turto pagrobimo įsibraunant į patalpas, bei pagal BK 189 str. 2 d., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

2018 metų kovo 2 d. Utenos rajono apylinkės teisme baudžiamojoje byloje buvo paskelbtas nuosprendis, kuriuo kaltinamieji pripažinti kaltais.

Gediminas Linka, gim. 1982 m. nuteistas 3 m. ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 3 m.

Egidijus Grižilas, gim. 1977 m., nuteistas 2 m. ir 4 mėn. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 2 m. ir 6 mėn.

Vaidas Tendzegolskis, gim. 1975 m., nuteistas 2 m. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 2 m.

Nerijus Latvėnas, gim. 1977 m., nelaisvės išvengė, jam tik skirta 150 MGL dydžio (5 640 eurų) bauda.

Šioje byloje taip pat buvo teisiami Saulius Grižilas ir Vytautas Stankaitis, tačiau šiuos abu vyrus pirmosios instancijos teismas išteisino.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras, pažymima penktadienį Utenos apskrities VPK atstovų paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius