-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utenoje nuteistas Jungtinėje Karalystėje slapstytis mėginęs karfentanilio platintojas

Dar 2021 m. birželio mėnesį Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai į Utenos apylinkės teismą perdavė ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio narkotinės medžiagos – karfentanilio platinimo.

Šį sunkų nusikaltimą įvykdė ankščiau ne kartą teisti asmenys, kurie, veikdami organizuotoje grupėje ir iš anksto pasiskirstę vaidmenimis, išplatino didelį kiekį karfentanilio. Ši organizuota grupė veikė ne tik Šalčininkų teritorijoje, bet ir Vilniuje bei Utenoje.

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnų krupštaus darbo dėka du įtariamieji buvo sulaikyti, trečiajam – pavyko pasprukti. Buvo paskelbta jo paieška, pasakojama penktadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato paviešintame pranešime.

2022 m. balandžio mėn. viduryje policijos pareigūnai sulaikė pabėgėlį – jis nuo teisėsaugos slapstėsi Jungtinėje Karalystėje. Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų nutartimi įtariamajam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, tačiau jis, bandydamas gintis, apskundė teismo priimtą nutarimą aukštesnei institucijai. Argumentai, dėl nežinojimo apie paskelbtą jo paiešką ar negalėjimo anksčiau grįžti į Lietuvą dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos, teismo neįtikino. Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs pateiktus argumentus, nutarė skundą atmesti ir Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų 2022 m. balandžio 15 d. nutartį palikti galioti.

2022 m. spalio 11 d. Utenos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino šį vyrą kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d.) ir paskyrė jam penkerių metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius