Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utenos apskrities policija įspėja vairuotojus saugotis laukinių žvėrių

Utenos apskrities policija prašo vairuotojų būti ypač atidžiais važiuojant miškingomis vietovėmis. Susidūrus su staiga į kelią išbėgusiais stambiais laukiniais gyvūnais gali būti ne tik apgadinamas transportas, bet ir sužalojami žmonės.
Po susidūrimo su laukiniu žvėrimi
Po susidūrimo su laukiniu žvėrimi / Utenos apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Utenos apskrities VPK pranešime, Ignalinos rajono policijos komisariate šiais metais iki šio savaitės pradžios užregistruoti septyni eismo įvykiai, kurie įvyko į kelią išbėgus laukiniams gyvūnams.

Š. m. vasario 11 d. įvyko net du eismo įvykiai. Apie 23 val. buvo gautas 24-rių metų Panevėžio rajono gyventojo pranešimas, kad Ignalinos r., kelyje Ignalina–Kaltanėnai–Molėtai, ties Šakarvos kaimu, partrenkė staiga į kelią išbėgusią stirną.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadintas apdraustas automobilis. Dėl stirnos informuotas medžiotojų būrelio atstovas.

Po 4 val. buvo gautas Rimšės seniūnijos, Meikštų kaimo gyventojo pranešimas, kad Ignalinos r., kelyje Ignalina–Dūkštas, vairuodamas automobilį „Renault Laguna“, partrenkė staiga ant kelio išbėgusį briedį. Po susidūrimo su briedžiu trūko priekinis automobilio stiklas, o šukės pateko vairuotojui į akis, todėl jam pablogėjo regėjimas.

Nuvykus nustatyta, kad kelio Vilnius–Ignalina–Zarasai 128 km, eismo įvykio vietoje, rastas apgadintas automobilis, o jo vairuotojui suteikta pirmoji medicininė pagalba ir nugabentas į Santariškių ligoninę okulistų apžiūrai. Eismo įvykio metu sužalotas briedis, apie tai pranešta Ignalinos aplinkos agentūrai.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Paukštė teigia: „Kelių eismo taisyklės nenumato, konkrečių reikalavimų vairuotojams, važiuojantiems pavojingais, kelio ženklu „Laukiniai žvėrys“ pažymėtais kelių ruožais. Tačiau pataria vairuotojams, važiuojantiems miškingomis vietovėmis, ypač tamsiuoju paros laiku, būti labai atsargiais ir dėmesingais, važiuojant pasirinkti tokį važiavimo greitį, kuris būtų saugus ir leistų, iškilus nenumatytai kliūčiai kelyje, staiga sustoti. Ypatingai atsargiai derėtų vairuoti keliuose, kurie pažymėti kelio ženklu „Laukiniai žvėrys“. Šie ženklai žymi tas kelių vietas, kuriose dažniausiai įvyksta eismo įvykiai su laukiniais žvėrimis. Automobilis, susidūręs su didesniu laukiniu žvėrimi, ne tik smarkiai apgadinamas, tačiau tokio įvykio metu dažnai nukenčia ir automobiliu važiuojantys žmonės. Jei jau nepavyko išvengti eismo įvykio ir partrenkėte žvėrį, Jūs nedelsdami privalote sustoti, įsitikinti, kad eismo įvykio metu nenukentėjo žmonės, ir apie įvykį pranešti policijai. Tik policijos pareigūnams leidus, Jūs galite palikti įvykio vietą“.

Praėjusiais metais Ignalinos rajono keliuose užregistruota 23 eismo įvykiai, kurie įvyko į kelią išbėgus gyvūnams. Daugiausia avarijų įvyko sausio, vasario, gruodžio ir lapkričio mėnesiais, keliuose Vilnius–Švenčionys–Zarasai, Šakarva–Linkmenys, Ignalina–Didžiasalis, nuo 16 iki 21 val. Eismo įvykių sumažėjo miškinguose kelių ruožuose įrengus apsaugines tvoreles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius