-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utenos mero ir buvusios A.Butkevičiaus patikėtinės korupcijos byla pasiekė teismą

Panevėžio apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu, praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Alvydas Katinas
Alvydas Katinas (trečias iš kairės) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min informuoja STT, kartu su juo bus teisiama buvusi Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko sekretoriato vadovė Džiuljeta Žiugždienė, kuri kaltinama nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Kaltinimai A.Katinui ir D.Žiugždienei sietini su vienos bendrovės, kaip įtariama, neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu.

Valdovų rūmų nuotr./Buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas - vienas penkių aukščiausių politikų, į savo komandą kvietusių korupcijos skandalo įsuktą Džiuljetą Žiugždienę
Valdovų rūmų nuotr./Buvęs Kultūros ministras Arūnas Gelūnas – vienas penkių aukščiausių politikų, į savo komandą kvietusių korupcijos skandalo įsuktą Džiuljetą Žiugždienę

Surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, jog meras, naudodamasis savo statusu ir įtaka, galimai pareikalavo, kad viena bendrovė neatlygintinai suremontuotų tuometės Ministro Pirmininko sekretoriato vadovės D.Žiugždienės ir jos dukters namą, esantį Utenos rajone. Manoma, kad namo remontas kainavo ne mažiau kaip 6,5 tūkst. eurų.

STT pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamoji D.Žiugždienė, siekdama nuslėpti šį nusikalstamu būdu gautą turtą, galimai parengė netikrą dokumentą, į jį įrašė informaciją, žinodama, kad ji neatitinka tikrovės, ir šį dokumentą pateikė bendrovei.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Džiuljetos Žiugždienės namas Gaižiūnuose (Utenos r.)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Džiuljetos Žiugždienės namas Gaižiūnuose (Utenos r.)

Be to, D.Žiugždienė kaltinama, kad piktnaudžiaudama tarnyba iššvaistė Vyriausybės kanceliarijos turtą.

Manoma, kad Vyriausybės reprezentacijai skirtą vyrišką šveicarišką laikrodį, kurio vertė ne mažesnė kaip 147 eurai, kaltinamoji neatlygintinai perdavė vienam Utenos rajono savivaldybės darbuotojui už jos gyvenamojo namo remonto darbų priežiūrą. Minėtam asmeniui atlikti namo remonto priežiūrą galimai nurodė Utenos rajono meras, naudodamasis savo įtaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius