Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 30 gramų heroino latvis Lietuvoje laisvės neteko dešimčiai metų

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Latvijos Respublikos piliečiui J.K. (gim. 1986 m.), kuris pripažintas kaltu dėl neteisėto labai didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo ir gabenimo.
Heroinas
Heroinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos teismo pranešime, kaltinamasis nuteistas už tai, kad neteisėtai laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų. 2011 m. sausio 26 d. policijos pareigūnams sustabdžius jo vairuojamą automobilį, kaltinamasis J.K. per langą išmetė paketą, jis nukrito netoli automobilio į sniegą. Vėliau tarnybinis kinologo šuo, specialiai apmokytas ieškoti narkotinių medžiagų, sniege rado paketą, juodos spalvos kojinę, kurioje buvo polietileniniai maišeliai su milteliais – 30,197 g heroinu.

Kaltinamasis J.K., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, neprisipažino ir paaiškino, kad 2011 m. sausio 26 d. jis važiavo automobiliu Kaune ir policijos darbuotojai jį sustabdę sulaikė, pristatė į policijos komisariatą bei nepagrįstai apkaltino neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu. Jis nurodė, kad jokių narkotinių medžiagų neturėjo, jų negabeno ir, policijos darbuotojams jį sustabdžius, jokio paketo per langą neišmetė. Kaltinamasis prisipažino, kad Latvijoje jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis

Byloje apklausti liudytojai nurodė, kad prieš įvykį kaltinamojo nepažinojo, nekonfliktavo ir jokio pagrindo ar priežasties apkalbėti kaltinamąjį neturi.

Kauno apygardos teismas, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, kaltinamąjį J.K. pripažino kaltu ir paskyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius