Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už antstolės įžeidimą - piniginė bauda skolininkui

Už antstolės Andželos Tamašauskienės įžeidimą trumpąja žinute kauniečiui K. B. paskirta 260 litų bauda. Jis taip pat turės atlyginti 500 litų įvertintą neturtinę žalą, kurią patyrė antstolė.
Pinigai
Bauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip praneša Antstolių rūmai, tokią bausmę kaltinamajam paskyrė Kauno miesto apylinkės teismas. Gruodžio 9 d. paskelbtu nuosprendžiu trisdešimtmetis vyras pripažintas padaręs nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 290 straipsnyje – įžeidęs valstybės pavestas pareigas vykdantį asmenį.

Šių metų rugpjūčio 6 d. banke „Swedbank“ sužinojęs, kad jo sąskaita areštuota antstolės A. Tamašauskienės patvarkymu siekiant išieškoti laiku nesumokėtą skolą, K. B. į viešai skelbiamą antstolės telefoną nusiuntė trumpąją žinutę, pavadindamas ją užgauliais įžeidžiančiais žodžiais. Kadangi antstolė buvo įžeista dėl jos vykdomų funkcijų, teismas šiuos veiksmus įvertino kaip nusikaltimą prieš valstybės pavestas pareigas atliekantį asmenį.

Antstolių rūmų duomenimis, šiais metais priimti jau keturi teismų sprendimai, kuriais asmenys nubausti už smurtinio, grasinančio ar įžeidžiančio pobūdžio veiksmus, susijusius su antstolių darbu.

Iš viso per 2003-2009 metus dėl išpuolių prieš antstolius ir incidentų, susijusių su antstolių veikla, buvo pradėta 19 ikiteisminių tyrimų. Bausmės ir nuobaudos paskirtos devyniems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius