-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už bandymą vielos gabalu išsikrapštyti pinigų iš bilietų automato – 2 metai nelaisvės

Vilnietis Viktoras Chorkovas, bandęs iškrapštyti į automobilių stovėjimo bilietų automatą sumestas monetas, sugadino detalę už 586 litus. Teismas dėl pasikėsinimo pagrobti svetimą turtą bei dėl turto sugadinimo skyrė vyriškiui griežtą bausmę.
Montuojamas mokesčio už stovėjimą Klaipėdoje automatas
Asociatyvinė iliustracija: vilniečio bandymas lengvai praturtėti pridarė rūpesčių ir nuostolių automobilių stovėjimo bilietų automato prižiūrėtojams. / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.

Laisvės atėmimu nuteistas vaikinas, bandęs apvogti automobilių stovėjimo bilietų automatą.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje V.Chorkovas buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo pagrobti svetimą turtą bei dėl turto sugadinimo.

V.Chorkovas pasikėsino įvykdyti vagystę iš saugyklos. Nuteistasis į savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ automobilių stovėjimo bilietų automato monetų įdėjimo angą įkišdamas metalinę vielą, krapštė ir tokiu būdu slaptai, įsibraunant į saugyklą, pasikėsino pagrobti įmonei priklausantį turtą – esamus bilietų automate pinigus, tačiau buvo sulaikytas „Susisiekimo paslaugų“ darbuotojo.

Be to, kišdamas metalinę vielą ir krapštydamas bilietų automatą, sugadino automato pinigų atpažinimo elektroninį blokelį, kurio vertė 586,01 lito.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad V.Chorkovas praeityje yra teistas už tyčinių nusikalstamų veikų nuosavybei padarymą bei, kad šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už analogiško nusikaltimo padarymą. Anksčiau gydėsi Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, diagnozė psichozinis sutrikimas, priklausomybė nuo alkoholio.

Įrašytas į narkologinę įskaitą, diagnozė – psichikos ir elgesio sutrikimai vartojant alkoholį. Įvykdyti nusikaltimai priskiriami prie apysunkių ir nesunkių nusikaltimų.

Apklaustas teisme nuteistasis dėl jam įkaltintų nusikalstamų veikų padarymo kaltu neprisipažino.

Įvertinęs visas aplinkybes, teismas nusprendė V.Chorkovą pripažinti kaltu ir paskyrė laisvės atėmimą dvejiems metams bei priteisė iš V.Chorkovo civiliniam ieškovui įmonei „Susisiekimo paslaugos“ 586,01 lito.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, skundą paduodant per Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą, pažymima teismo atstovės ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Airinės Šerelytės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius