Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už baudos lapelį – žiauri egzekucija

Miesto centre rytą užpultas ir žiauriai sumuštas automobilių stovėjimo kontrolierius Vytautas Levokas sveiksta po operacijos. Tuo tarpu tyrimą atliekantys policijos pareigūnai, bandantys tiksliai sudėlioti įvykių mozaiką, pripažįsta, jog kol kas – klausimų yra daugiau nei atsakymų.
Į nelaimės vietą atskubėjęs V.Ivanauskas nespėjo padėti savo kolegai – V.Levoką sutalžę broliai jau buvo pasprukę.
Į nelaimės vietą atskubėjęs V.Ivanauskas nespėjo padėti savo kolegai – V.Levoką sutalžę broliai jau buvo pasprukę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusį ketvirtadienio rytą stoties rajone esančias mokamas automobilių statymo vietas prižiūrintis V.Levokas išvydo Šiaulių gatvėje pastatytą automobilį „Opel Combo“, kurio vairuotojas nebuvo sumokėjęs už stovėjimą. Vyriškis pažeidėjo automobilį nufotografavo ir ant vairuotojo durelių stiklo priklijavo apie padarytą pažeidimą pranešantį lapelį. Po kelių akimirkų prie automobilio atskubėjęs Paulius Riauba pribėgo prie kontrolieriaus.

Kaip įvykiai klostėsi toliau, kol kas sunku pasakyti – tyrimą atliekantiems pareigūnams stiprius sužalojimus patyręs kontrolierius ir taip pat į medikus pagalbos kreipęsis P.Riauba pateikė skirtingas versijas.

Aišku tik tiek, kad po 60 metų V.Levoko ir 28 metų P.Riaubos konflikto pastarajam į pagalbą atskubėjo jo brolis dvynys Martynas. Galiausiai automobilių statymo kontrolierius atsidūrė ant Kauno klinikų operacinio stalo, o broliai – policijos komisariate. Kadangi P. ir M.Riaubos iki šiol reikalų su policija nebuvo turėję, po apklausos, raštu pažadėję neišvykti, broliai buvo paleisti.

Valgo per vamzdelius

Operacijos metu V.Levokui buvo pašalinta dalis žarnų, susiūta trūkusi pilvaplėvė. Praeityje boksu užsiiminėjęs vyras patyrė sunkius vidaus organų bei galvos sumušimus. Dar dabar vyro akis puošia milžiniškos mėlynės, o dešinė veido pusė tebėra smarkiai ištinusi.

Nors ketvirtadienį atlikta operacija pavyko puikiai, vyriškis iki šiol kenčia didžiulius skausmus. Dėl smarkaus veido ištinimo V.Levokas valgyti ir gerti gali tik per vamzdelį. Tiesa, sveikstančiam vyrui vakar medikai pirmą kartą leido atsigerti vandens, įpilto į stiklinę.

Nespėjo padėti kolegai

V.Levokas pareigūnus patikino, jog jam Šiaulių gatvele nueinant nuo automobilio, jį prisivijo P.Riauba ir smogė į pakaušį. Tuo tarpu P.Riauba tyrėjams pasakojo, esą jis tik norėjo susitarti su kontrolieriumi, bet šis smogė pirmas.

Kelis liudininkus apklausę policijos pareigūnai kol kas susilaiko nuo komentarų. „15min“ kalbintas V.Levoko kolega Vaclovas Ivanauskas, lemtingąjį ketvirtadienio rytą skubėjęs savo bendradarbiui į pagalbą, šiam nebelabai kuo galėjo padėti – V.Levoko skriaudikai jau buvo pasprukę.

„Ketvirtadienį ryte buvau prie Muzikinio teatro, kai skyriaus viršininkas man paskambino ir liepė skubiai važiuoti prie stoties. Jis buvo sulaukęs Vytauto, kuris papasakojo apie įvykusį konfliktą, skambučio. Kadangi tuo metu eismas buvo intensyvus, M.K.Čiurlionio gatvėje buvau už 5–6 minučių. Atvažiavęs pamačiau Vytautą, gulintį kraujo klane. Aplinkiniai jau buvo iškvietę greitąją pagalbą. Užpuolikai buvo tik ką pasprukę. Atvažiavusiems policininkams liudininkai nupasakojo, kaip atrodė jų BMW automobilis ir į kurią pusę jie nuvažiavo. Tuos brolius policija sučiupo nepraėjus nė 15 minučių“, – pasakojo vyresnysis Kauno savivaldybės valdomos įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ kontrolierius V.Ivanauskas.

Bandė išskirti

V.Levoko ir P.Riaubos konflikto liudininku tapo prieštaringai pagarsėjęs meškų dresuotojas Mykolas Zobovas, kuris matė, kaip susikivirčiję vyrai aiškinosi santykius.

„Aš pastačiau mašiną ir paklausiau kontrolieriaus, ar galiu dviem minutėms palikti automobilį ir nemokėti už jo stovėjimą. Tuo metu kažkoks vaikinas pribėgo ir necenzūriniais žodžiais išplūdo kontrolierių. Šis nesileido į kalbas ir nuo to vaikino nuėjo. Aš tam jaunuoliui pasakiau, kad nerėktų taip, o gražiai paprašytų. Tačiau jis pradėjo vytis kontrolierių ir iš nugaros jam sudavė kumščiu į pakaušį. Tas pradėjo gintis. Aš pribėgau, surikau, kad skirstytųsi. Kai jie baigė grumtis, abu puolė kažkam skambinti ir išsiskirstė“, – tvirtino M.Zobovas.

„Ąžuolyno meškučių cirko“ įkūrėjas neslėpė, jog praeityje boksu užsiiminėjęs V.Levokas kaip reikiant įkrėtė savo priešininkui. 60 metų kontrolieriui šiek tiek padėjo ir netoliese esančio prastos reputacijos baro klientai.

Įtariamasis tvirtina priešingai

P.Riaubai medikai keliose vietose susiuvo prakirstą veidą. 28 metų kaunietis tyrėjus tikino, jog pasivijęs į kalbas nesileidusį automobilių statymo kontrolierių jis tik ant peties uždėjo ranką. Anot P.Riaubos, atsisukęs V.Levokas smogė taip stipriai, kad jis pargriuvo ant žemės.

Tiesa, broliai dvyniai policininkams neneigė sumušę  automobilių statymo kontrolierių. Broliai Riaubos, bei jų artimieji bendrauti su „15min“ nesutiko. Patikinę, jog iš pradžių nori pasitarti su teisininkais, įtariamieji nuo bet kokių komentarų susilaikė.

Kaltos senos nuoskaudos?

„Archyvuose radome, kad ant to paties automobilio lango lipdukas apie pažeidimą buvo užklijuotas praėjusių metų vasarį. Tai padarė būtent V.Levokas. Gal tas pilietis turėjo nuoskaudų iš seniau ir dėl to taip aršiai puolė kontrolierių? Gal anų metų vasarį irgi buvo kilęs kažkoks konfliktas. Kiek kalbėjau su V.Levoku, tai jis to neprisimena“, – teigė Vygantas Gudėnas, Kauno savivaldybės valdomos įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas.

Peržengtos visos ribos

„Vairuotojų konfliktai su stovėjimo aikštelių kontrolieriais – ne naujiena. Pripažįstu, kad ir kontrolieriai kartais elgiasi šiurkščiai, puola skirti baudas, neįsigilinę į padėtį. Mūsų įmonės vadovai nuolat primena kontrolieriams, kad jie būtų atlaidesni žmonėms, kurie pastato automobilius prie Kauno klinikų, gimdymo namų kitų ligoninių ir užmiršta pratęsti stovėjimo laiką. Tai suprantama, juk žmonės apimti streso. Bet retai kada būna kalta viena pusė, vairuotojai neretai kimba į atlapus kontrolieriams, ginčijasi, nors ir būna neteisūs, – tikino kitas „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktoriaus pavaduotojas Gediminas Budnikas. – Konfliktinių situacijų ypač pasitaikydavo automobilių stovėjimo aikštelėje Vasario 16-osios gatvėje. Prabangius automobilius pasistatę ir mokėti nenorintys vairuotojai grasindavo kontrolieriams, gąsdindavo įtakingomis pažintimis. Pastarasis įvykis, kai chuliganai žiauriai sumušė kontrolierių V.Levoką, jau peržengė pakantumo ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius