Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Už chuliganiškus išpuolius ir vienos gyvybės atėmimą panevėžiečiui Mindaugui Čiūrui teks kalėti 14 metų

Panevėžio apygardos teismas 25 metų panevėžietį Mindaugas Čiūras už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą pirmadienį nuteisė 14 metų laisvės atėmimu.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.

2012 metų vasaros pradžioje vaikinas, laiptų aikštelėje prasilenkdamas su pažįstama jauna panevėžiete, smūgiu į galvą sulaužė jai žandikaulį.

Kitas smurto protrūkis pasikartojo tų pačių metų rugpjūčio pabaigoje – tada jaunuolis sumušė iš kelionės namo grįžusį ir į alaus barą užėjusį tolimųjų reisų vairuotoją, kuris po kelių valandų mirė ligoninėje.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jelenos Sabaliauskienės teigimu, ne kartą už kitus nusikaltimus švelnesnėmis bausmėmis teistas kaltinamasis, dėl chuliganiškų paskatų vėl prasikaltęs nepadarė išvadų dėl savo elgesio, todėl dabar už įvykdytą labai sunkų nusikaltimą jam buvo paskirta įstatymų numatyta griežtesnė laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 arba iki gyvos galvos, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius