Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už cigarečių kontrabandą bus teisiamas nuo teisėsaugos slapstęsis alytiškis

Nuo teisėsaugos Vengrijoje slapstęsis alytiškis bus teisiamas už kontrabandinių cigarečių gabenimą, iš kaltinamojo reikalaujama grąžinti ir jo pargabenimo į Lietuvą išlaidas –  beveik 3 tūkst. eurų.
Vilkikų eilės ties Lietuvos-Baltarusijos pasienio punktu
Vilkikų eilės ties Lietuvos-Baltarusijos pasienio punktu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Kontrabanda Teismas

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, po beveik trejus metus trukusio bylos tyrimo ir teismo proceso Vengrijoje prokuratūra perdavė teismui bylą, kurioje Alytaus miesto gyventojas E. M. kaltinamas neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Bylos duomenimis 2021 metų rugpjūtį, E. M. Lietuvos teritorijoje gabeno akcizais apmokestinamas ir 400 MGL dydžio (20 tūkst. eurų) sumą viršijančias prekes – baltarusiškomis banderolėmis paženklintas cigaretes „Minsk Super Slim“.

Nusikaltimo vietoje sulaikytas vyras, neturėdamas cigarečių įgijimo, gabenimo ar importo muitų patvirtinančių dokumentų, su kitais bendrininkais bandė per Lietuvos–Baltarusijos sieną gabenti beveik 12,5 tūkst. pakelių cigarečių. Pačių prekių vertė siekė beveik 44 tūkst. eurų.

35 metų kaltinamasis buvo sulaikytas, tačiau po paros paleistas, skyrus jam rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą, pabėgo į užsienį, tačiau dėl neteisėto migrantų gabenimo buvo sulaikytas Vengrijoje. 

Budapešto sostinės apygardos teismo spendimu, alytiškiui paskirtas suėmimas ir pagal išduotą Europos arešto orderį, po beveik trejų metų slapstymosi jis buvo grąžintas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams.

Už tai, kad kaltinamasis E. M. pažeidė jam paskirtos kardomosios priemonės sąlygas ir įtariant, kad jis vėl gali bandyti slėptis, jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Asmuo už nesunkius ir apysunkius nusikaltimus – plėšimus, vagystes ir nesunkų sveikatos sutrikdymą – anksčiau yra teistas net septynis kartus, ne kartą baustas ir už administracinius teisės pažeidimus.

Teisminio proceso metu bus siekiama Lietuvos valstybei priteisti E. M. atgabenimo į Lietuvą išlaidas – beveik 3 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius