-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už gautą paramą bendrovė įsirengė malūną su viešbučiu ir fiktyviai įdarbino darbuotojus

Įmonė, laimėjusi projektą nedarbui mažinti ir iš valstybės gavusi solidžią pinigų sumą, ją panaudojo ne darbuotojų užimtumui, o savo bendrovės infrastruktūrai gerinti. Už tai bendrovės direktorė bei dvi Darbo biržos darbuotojos patrauktos baudžiamojon atsakomybėn.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.
Temos: 1 Sukčiavimas

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai, nuosavybei, turtiniams interesams bei kitų nusikalstamų veikų. Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Skuode veikiančios uždarosios akcinės bendrovės direktorė 2007 metais su Skuodo darbo birža pasirašė sutartį, pagal kurią Darbo birža įsipareigojo bendrovei suteikti 324 tūkst. litų paramą vietinių užimtumo iniciatyvų projekto įgyvendinimui. Už šiuos pinigus direktorė, be kitų įsipareigojimų, savo bendrovėje privalėjo įdarbinti 9 žmones ir šias darbo vietas išlaikyti trejus metus.

„Iš tikrųjų žmonės įmonėje buvo įdarbinti fiktyviai, jie į darbą nėjo ir atlyginimo negavo, nors buvo mokami privalomi mokesčiai valstybei, o įmonė už gautą finansavimą pasigerino savo sąlygas – įsirengė malūną su viešbučiu, kavine, konferencijų sale“, – kaltinimo esmę paaiškino ikiteisminiam tyrimui vadovavusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Pužauskienė.

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad 69 metų bendrovės direktorei pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei netikro dokumento pagaminimo.

62 m. Darbo biržos direktorė turės atsakyti už padėjimą sukčiauti, piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą, o 48 metų vyriausioji specialistė – už netinkamą pareigų atlikimą.

Klaipėdos teritorinė darbo birža byloje pripažinta civiline ieškove, ji pareiškė 324 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius