Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už europinių lėšų pasisavinimą kalėti nuteistas „Aukštaitijos vandenų“ generalinis direktorius Rimantas Liepa ir bendrininkai

Ketvirtadienį Panevėžio miesto apylinkės teisme baigta nagrinėti prokurorų perduota nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei baudžiamoji byla, kurioje buvo siekiama atskleisti korupcinio pobūdžio veikas, susijusias su Panevėžio vienos bendrovės vykdytu 1,8 milijono litų vertės nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projektu, finansuotu Europos Sąjungos (80 proc.) ir valstybės lėšomis. Teisiamieji išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį.
Rimantas Liepa
Rimantas Liepa / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ generalinis direktorius Rimantas Liepa pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, dokumentų klastojimo ir nuteistas 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme.                       

Grupei jo bendrininkų, nuteistų už apgaulingą nuotekų tinklų tiesimo projektą ir su jo įgyvendinimu susijusias sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo nusikalstamas veikas, paskirtos nuo 200 iki 100 MGL (26 000 iki 130 000 Lt) dydžio baudos: Dariui Simanavičiui ir Kęstučiui Kastrickui – 200 MGL (26 000 Lt), Juozui Česnakui ir Mykolui Jurgaičiui – 150 MGL (19500 Lt), Virgilijui Jonui Gečiauskui – 100 MGL (13000 Lt).

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rimantas Liepa
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rimantas Liepa

„Aš paskutiniame savo žodyje sakiau, kad nedariau to, ką man inkriminavo. Deja, teisėja arba neturėjo laiko iki galo įsiskaityti, arba ją kas nors iš šono įtakojo. Aš nei dalyvavau, nei žiūrėjau, nei man priklausė tai daryti. Už darbus buvo atsakingas statybos direktorius, ne aš“, – išgirdęs nuosprendį sakė R.Liepa.

R.Liepa taip ir neatsakė, ar nuosprendį skųs aukštesnės instancijos teismui.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio teigimu, šioje byloje skiriant bausmes dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo griežčiausiai – laisvės atėmimu – buvo siūloma nubausti šių nusikalstamų veikų organizatorių – bendrovės generalinį direktorių. Vadovo pareigos ir jo autoritetas organizuojant grupę pasipelnymui nusikalstamu būdu buvo lemiamas.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai buvo nustatę, kad prieš trejus metus nuotekų tinklų tiesimas Panevėžio rajono Pavešėčių kaime buvo tik imituojamas. Šie tinklai jau buvo nutiesti, tik dokumentuose neužregistruoti. Todėl buvo sumanyta tuo pasinaudoti ir už tariamus naujus, o išties jau atliktus darbus neteisėtai gauti užmokestį – valstybės ir Europos Sąjungos lėšas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos vandenų“ byla
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos vandenų“ byla

Kitiems teisiamiems šios bendrininkų grupės šešiems nariams už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą prokuroras siūlė skirti 300, 250, 150 ir 50 MGL, t. y. 39 tūkst., 32 tūkst., 19 500 litų ir 650 litų, dydžio baudas.

Už piktnaudžiavimą valstybės tarnyba baudžiama bauda arba septynerių metų laisvės atėmimu, už sukčiavimą su organizuota grupe – iki aštuonerių, dokumentų suklastojimą – iki trejų, ketverių arba šešerių metų, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius