-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kvailiojimą išgėrus ieškotas radviliškietis po ketverių metų rastas Stokholme

3 090 litų – tiek kainavo skrydis iš Stokholmo į Vilnių 23 metų radviliškiečiui E.G. Vos ne dešimteriopai brangiau negu įprastai. Kaina tiek šoktelėjo todėl, kad vaikiną Stokholmo oro uoste pasitiko ir jį į gimtinę iš Švedijos Karalystės atlydėjo policijos pareigūnai.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai teigiama, kad tokios paslaugos lietuvaičiui teko, nes nuo 2007-ųjų metų  rudens jo ieškojo Lietuvos teisėsauga. Jos išduotas Europos sąjungos arešto orderis E.G. pasiekė tik šių metų rugpjūčio 10 d. Švedijoje. Švedijos kolegos lietuvaičiui uždėjo antrankius ir perdavė Lietuvos policijos pareigūnams. Na, o ekstradicijos išlaidos visada gula ant gabenamojo pečių. Atgabentas į gimtąją šalį vaikinas pas mamą nebeužsuko, o pateko į Tardymo izoliatorių, nes mėnesiui buvo sankcionuotas jo suėmimas ir dabar jis laukia teismo.

Policijos pareigūnų akiratin E.G. pateko 2007 m. liepos 25-ąją. Tada, būdamas dar 19-kos, jis su draugais popietę leido Radviliškio geležinkelio stoties teritorijoje, prie Durpyno geležinkelio pervažos. Vaikinai gurkšnojo alų. Prisigurkšnojo tiek, kad E.G. kopėčiomis patraukė ant geležinkelio apšvietimo bokšto viršaus. Net ir draugai sulaikyti jo nepajėgė. Jaunuolis nereagavo ir į elektros skaitliukų duomenis nurašyti atėjusių darbuotojų reikalavimą lipti žemyn. E.G. šūkavo ir skeryčiojosi alaus buteliu. Anot vaikino sugėrovų, jis ant žemės nusileido tik nuėjus geležinkelio darbuotojams. Išgertuvės tęsėsi ir  E.G. vėl paviliojo promenada aukštyn stulpu.

Kitą dieną jis sugėrovams prisipažino, kad ant apšvietimo bokšto buvo užlipęs dar kartą ir sudaužė čia kabėjusius du šviestuvus-prožektorius. Įvykio vietos apžiūros metu buvo nustatyta, kad dar vieną šviestuvą E.G. išvertė iš tvirtinimo vietos ir jis liko kabaluoti ant laidų. Dėl turto sugadinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu policijos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, įrodančių  E.G. nusikalstamą veiką.

Jaunuolis, išsigandęs jam gresiančios atsakomybės už iškrėstas kvailystes būnant girtam, skubiai išvyko iš Lietuvos. Tačiau po ketverių metų buvo surastas ir atsakomybės išvengti jam nepavyks. E.G. padengė 4 300 litų padarytą turtinę žalą „Lietuvos geležinkeliams“, jam teks apmokėti dar per 3 000 litų už ekstradiciją ir dar jo laukia keliatūkstantinė bauda už padarytą nusikalstamą veiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius