Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už grotų dar dviem mėnesiams liekantis „Alfa vyras“ su mergina sako santykiavęs jai sutikus

Ketvirtadienį teismas dar dviem mėnesiams pratęsė „Alfa vyru“ save vadinančio Airino Arutiuniano suėmimą, jis įtariamas apsvaiginęs ir išžaginęs jauną merginą. Įtariamojo advokatas įsitikinęs: pagrindo laikyti jo ginamąjį už grotų nėra, jis pats kaltę kategoriškai neigia ir sako tikrai neapsvaiginęs merginos, o santykiams mergina neprieštaravo.
Manto Katlerio kebabų restorano atidarymas
Manto Katlerio kebabų restorano atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teisme priimtas sprendimas pratęsti A.Arutiuniano suėmimą dar dviem mėnesiams, už grotų jis laiką leidžia jau nuo liepos 12 d.

Policija tyrimą dėl „Alfa vyro“ pradėjo kelios dienos po to, kai 15min publikavo tyrimą apie interneto svetainę, kur merginos nuo 13 iki 23 metų buvo kviečiamos fotosesijoms bei modelio darbui. 15min žurnalistėms nuvykus į tariamą fotosesiją paaiškėjo, kad fotografu prisistatęs Dovydas yra Airinas Arutiunianas.

Teismo nuomone, įtariamasis gali bėgti ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo ir teismo.

Teismo nuomone, įtariamasis gali bėgti ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo ir teismo.

Teismas konstatavo, kad suėmimo pagrindai nėra išnykę, byloje yra pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad įtariamasis galėjo padaryti jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, o suėmimas – vienintelė kardomoji priemonė, galinti užtikrinti asmens dalyvavimą ikiteisminiame tyrime.

A.Arutiunianui pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d., tai yra lytinis santykiavimas su žmogumi prieš šio valią panaudojant fizinį smurtą ar grasinimus tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimant galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle.

VIDEO: Sulaikytas „Alfa vyras“ Airinas Arutiunianas įtariamas merginų prievartavimu – policija pateikia komentarą

Teisėsaugos nuomone, nukentėjusiąją jis apsvaigino ir tuomet išžagino.

Anksčiau skelbta, kad pažadėjęs tarptautinę modelio karjerą, A.Arutiunianas sutaria dėl fotosesijos, atsiveda merginą į butą Vilniuje, fotografuoja, o vėliau, galbūt apsvaiginęs nenustatytais preparatais ir pasinaudodamas bejėgiška būkle, lytiškai santykiauja prieš nukentėjusiosios valią.

Bute atlikus kratą aptikta paslėptų vaizdo kamerų. Fotosesijų nuotraukos ir paslėptomis kameromis padaryti vaizdo įrašai galbūt buvo naudojami nusikalstamiems tikslams.

Kaltę neigia

Įtariamojo advokatas Julius Jasaitis sakė, kad jo ginamasis A.Arutiunianas kategoriškai neigia savo kaltę. Anot jo, teisėsauga jokių rimtų duomenų neturi, tik prieštaringus nukentėjusiosios ir įtariamojo parodymus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Julius Jasaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Julius Jasaitis

„Nukentėjusioji nurodo, kad buvo apsvaiginta ir silpnai jautėsi, Arutiunianas šitą aplinkybę neigia. Jokių medžiagų, preparatų ar kitokių dalykų, kuriais galima apsvaiginti, bute nerasta. Nukentėjusiosios organizme taip pat nieko nerasta.

Įtariamasis kategoriškai neigia, kad jis išvis naudoja tokias medžiagas moterų apsvaiginimui. Jokių kitų įrodymų, kad ji buvo apsvaiginta, taip pat nėra“, – kalbėjo J.Jasaitis.

Advokatas pridūrė, akistatos metu nukentėjusioji, paklausta, ar įtariamajam minėjo silpnai ar blogai besijaučianti, pripažino to nesakiusi.

LNK nuotr./Airinas Arutiunianas
LNK nuotr./Airinas Arutiunianas

Jis atskleidė, kad fotografuotis pas A.Arutiunianą atėjusi 18-metė mergina tris savaites niekam nieko nesakė.

„Ji sakė, kad prieštaravo santykiams, o įtariamasis sako, kad ne. Bet kadangi nėra jokių smurto žymių, nei kokių nors kitų įrodymų, remtis vien tuo, kad ji, jos teigimu, buvo apsvaiginta, silpnai jautėsi, mano manymu, negalima.

Reikia turėti omenyje, kad jai tik 18 metų, kad ji galbūt pateko į jai neįprastą aplinką, galbūt buvo susijaudinusi. Bet tai nieko bendro neturi su įtarimu.

Iš kitos pusės, nukentėjusioji po šio įvykio apie 3 savaitės niekam nieko nepasakė nei namuose, nei savo draugui. Ir tik kai jos draugas kažkuriame portale pamatė jos nuotraukas, tada ji draugui parašė laišką ir jis informavo jos tėvus“, – kalbėjo J.Jasaitis.

Ji sakė, kad prieštaravo santykiams, o įtariamasis sako, kad ne.

Anot jo, šios teisėsaugos surinktos aplinkybės nėra pakankamos toliau laikyti jo įtariamąjį už grotų.

„Prokurorų prašyme pratęsti suėmimą nurodyti motyvai yra pagrįsti tik prielaidomis. Ta aplinkybė, kad jis gimęs Armėnijoje ar jo tėvas gyvena ten, neturi jokios reikšmės, nes jis yra Lietuvos pilietis, visą laiką čia gyveno, čia yra jo motina, jis gyvena motinai priklausančiame bute, čia yra išvystytas jo verslas. Armėnija nėra Europos Sąjungos šalis, be dokumentų jis niekaip ten negalėtų pabėgti.

Jis niekur neketina bėgti, nes yra įsitikinęs, kad nepadarė jokio nusikaltimo. Jis nuo pat pirmos dienos duoda išsamius parodymus, visi reikalingi tyrimui daiktai ir objektai iš jo buto yra paimti, tyrėjai pasakė visus slaptažodžius, jis bendradarbiauja su teisėsauga“, – sakė jis.

Advokatas minėjo, kad skųs sprendimą, tačiau minėjo, kad teismas jo įtariamojo atžvilgiu yra šališkas.

„Žinoma, skųsiu. Bet jau po pirmo apskundimo matau teismų nusiteikimą vertinti ne teisinius argumentus, bet vadovautis neigiama opinija sudaryta apie įtariamąjį, – kalbėjo advokatas. – Bet čia yra Lietuva ir ne viską sprendžia teismai, o kai ką žiniasklaida arba visuomenės opinija.“

VIDEO: „Alfa vyrą“ demaskavusios žurnalistės papasakojo apie slaptą susitikimą su juo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius