Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už grotų pasiųsta draugės naujagimę nužudžiusi plungiškė

Klaipėdos apygardos teismas už neatsargų kūdikio gyvybės atėmimą bei vagystę 4 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 22 metų plungiškę Birutę Budginaitę. Anksčiau už vagystes ir sukčiavimą teistai ir neišnykusį teistumą turinčiai moteriai teismas visas bausmes subendrino ir skyrė galutinę 6 metų laisvės atėmimo bausmę.
Verkiantis meškiukas
Plungiškė nuteista už draugės vaiko nužudymą. / 123RF nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas informuoja, kad dėl 2011 metų lapkričio ketvirtosios naktį įvykdyto nusikaltimo kaltinamoji prisipažino iš dalies. Moteris neigė padariusi tyčinį nusikaltimą ir nuo ikiteisminio tyrimo pradžios nuosekliai pasakojo, kad su drauge šios namuose vartojo alkoholį, draugei užmigus, pabudo jos beveik 3 mėnesių dukrelė, ji paėmė kūdikį ant rankų, bet šis iškrito ant grindų.

Kadangi mergaitė neverkė, manė, kad ji nebegyva, todėl kūną paslėpė netoliese miške, į kurį bėgdama dar kartą virto ir išmetė kūdikį. Pasak kaltinamosios, miegančios draugės daiktus paėmė norėdama inscenizuoti vaiko pagrobimą, todėl dėl vagystės teisme prisipažino visiškai.

Teismas konstatavo, kad kaltinamoji, paimdama vaiką ir laikydama  rankose, turėjo užtikrinti jo saugumą, tačiau to nepadarė, nes buvo neblaivi.

Teisėjų kolegija nuosprendyje nurodė, kad byloje surinktų ir ištirtų įrodymų visuma neabejotinai įrodo kaltinamosios kaltę. Įvertinęs liudytojų, specialisto, ekspertų parodymus, teismas konstatavo, kad teisiamoji gyvybę kūdikiui atėmė dėl neatsargumo. 

Paimdama vaiką ir laikydama jį rankose, ji turėjo užtikrinti jo saugumą, tačiau to nepadarė, nes buvo neblaivi. Kaltinamoji nenumatė, kad dėl jos veikos gali žūti kitas žmogus, tačiau pagal buvusią situaciją privalėjo ir galėjo tai numatyti, jeigu būtų buvusi apdairesnė ir atsargesnė. Kaltinamosios atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad prisipažino padariusi nusikaltimus, nuoširdžiai gailisi, o atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimus padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Iš kaltinamosios mirusios mergaitės motinai priteistas 70 000 Lt neturtinės ir 16 Lt turtinės žalos atlyginimas. Nors nukentėjusioji reiškė 200 000 Lt civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, teismas pažymėjo, kad ieškovės pareikšto ieškinio dėl neturtinės žalos atlyginimo turinys neatitinka Civiliniame kodekse įtvirtintų sąžiningumo, teisingumo ir protingumo kriterijų, teismų praktikos, todėl ieškinį tenkino iš dalies.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius