-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už įkandimą policininkui į pirštą devyniolikmetis gavo 8 mėnesius belangės

Už pasipriešinimą policijos pareigūnui Šiaulių apylinkės teismas 19 m. Kuršėnų gyventojui Mantui Tomkui skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ši bausmė subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu skirta neatlikta laisvės atėmimo bausmės dalimi ir skirta galutinė 1 m. 4 mėn. 12 d. laisvės atėmimo bausmė.
Sekmadienio ryto kelių policijos reidas Žvalgų gatvėje
Policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaltinamasis nuosprendį išklausė už tai, kad smaugė policininką, įkando jam į pirštą ir nubrozdino plaštaką.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis yra jauno amžiaus, iki buvo pasiųstas atlikti laisvės atėmimo bausmę pagal ankstesnį nuosprendį dirbo.

Teisme M.T.omkus kaltu prisipažino iš dalies, iš dalies paneigė ikiteisminio tyrimo metu duotus paaiškinimus, savo aptemusią sąmonę, atmintį aiškino epilepsijos priepuoliu, atsisakė nurodyti kartu su juo buvusių draugų tapatybes.

Teismo psichiatrijos ekspertai nepatvirtino kaltinamojo versijos apie jį įvykio metu ištikusį epilepsijos priepuolį. Todėl teismas konstatavo, kad kaltinamasis suvokė, jog priešinasi policijos pareigūnui.

Teismo nuomone, M.Tomkus prisipažino iš dalies labiau prispaustas įrodymų ir skatinamas asmeninių tikslų, nei būdamas atviras, sąžiningas ir nuoširdus.

Toks prisipažinimas nelaikomas atsakomybe lengvinančia aplinkybe. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas laikė tai, kad M.Tomkus atsiprašė nukentėjusiojo.

Teismas nustatė dvi jaunuolio atsakomybę sunkinančias aplinkybes: nusikalto apsvaigęs nuo alkoholio ir psichoaktyvių medžiagų, kas turėjo įtakos nusikaltimo padarymui, bei turėdamas neišnykusį teistumą.

Kaip informavo Šiaulių apylinkės teismo atstovė spaudai Nijolė Damulė, teismas nustatė, kad M.T.omkus 2016 m. rugsėjo 1 d. Kuršėnuose, Šiaulių rajone, pasipriešino valstybės tarnautojui panaudodamas fizinį smurtą.

Kol policininkas atliko vieno asmens dalinę apžiūrą, M.T.omkus priėjo iš nugaros ir ėmė smaugti pareigūną.

Policijos pareigūnai, patruliuodami automobiliu, pastebėjo tris jaunuolius: vienas jų gulėjo, kiti du bandė pakelti pirmąjį.

Pareigūnai sustojo ir norėjo patikrinti jaunuolių dokumentus, bet šie buvo nusiteikę agresyviai. Kol policininkas atliko vieno asmens dalinę apžiūrą, M.T.omkus priėjo iš nugaros ir ėmė smaugti pareigūną.

Sulaikytas buvo nuvestas į tarnybinį automobilį, besipriešindamas įkando prieš tai smaugtam policininkui į dešinės rankos pirštą, nubrozdino jam kitą ranką. Tuo laiku kiti du jaunuoliai paspruko.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius