Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už išpuolį prie Baltarusijos ambasados – baudžiamoji byla Vilniaus studentui

Teismas žaibiškai paskelbė nuosprendį jaunuoliui už išspardytas žvakutes prie Baltarusijos Respublikos ambasados.
Mergina deda žvakutę.
Po teroro akto Minske jo aukos buvo pagerbtos ir Baltarusijoje ir prie šios šalies ambasados mūsų šalyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje pirmo kurso studentas K.G. (gim. 1991 m.) buvo traukiamas baudžiamojon atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnio 1 dalį (Viešosios tvarkos pažeidimas).

Šiandien naktį K.G. leido laiką naktiniame klube. Paryčiui apie 4.50 val. su draugu pėsčiomis ėjo namo pro Baltarusijos Respublikos ambasadą. Prie ambasados tvoros pamatė padėtas gėles bei degančias žvakutes Minske įvykdyto teroro akto aukų atminimui. Eidamas paskui draugą, K.G. spyrė koja į žvakutes. Sudužo trys ar keturios stiklinės žvakutės, dar kelios apvirto. Po to norėjo pasišalinti, tačiau išbėgę policijos pareigūnai juos sulaikė.

Teismo nuomone, tyčinis žvakučių išspardymas, atsižvelgiant į šios viešosios vietos specifiką: gedulo ir aukų pagerbimo vietą šalia kitos valstybės ambasados bei nusikalstamos veikos dalyką, į kurį buvo šia veika pasikėsinta – gedulo ir pagarbos simbolius, vertintinas kaip itin įžūlus ir vandališkas elgesys.

Šiais veiksmais jis išreiškė nepagarbą tiek aukų atminimui, tiek žmonėms, pagerbusiems jas, aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.Studentui metams apribota laisvė ir liepta neatlygintinai dirbti 60 valandų.

Teismas K.G. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė jam 1 metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas jį be teismo arba bausmę vykdančios institucijos žinios bausmės atlikimo laikotarpiu nekeisti gyvenamosios vietos.

Taip pat įpareigojo kaltinamąjį nuo 22.00 val. iki 6.00 val. būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu; ir per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, besirūpinančiose neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Nuosprendis 20 dienų terminu gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Vilniaus apygardos teismui per šį apylinkės teismą, pažymima teismo administracijos sekretorės Rūtos Trimailovienės penktadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius