-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už kelio dangos užteršimą žemėmis traktoristas gavo 150 eurų baudą

Spalio 16 dieną policininkai pastebėjo žemėmis užterštą kelio dangą. Netrukus jie nustatė ir šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą padariusį vyrą. Jam skirta 150 eurų bauda.
Užteršta kelio danga
Užteršta kelio danga / Telšiu apskr. VPK nuotr.
Telšiu apskr. VPK nuotr./Užteršta kelio danga
Telšiu apskr. VPK nuotr./Užteršta kelio danga

Nustačius, jog kelio dangą traktoriumi „John Deer“ užteršė pas ūkininką žemės ūkio darbus dirbantis vyras (gimęs 1981 m.), jo atžvilgiu surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 459 str. 7 d. (Eismo saugumo reikalavimų automobilių keliuose pažeidimas – kelio dangos užteršimas).

Pritaikius administracinį nurodymą, pažeidėjui paskirta pusė minimalios, 300 eurų, baudos – 150 eurų.

Derliaus nuėmimo darbus vykdančiam ūkininkui priminta, kad išvažiuodamas iš dirbamų plotų, jis turėtų užtikrinti eismo saugumą – pasirūpinti, kad sunkiasvore transporto priemone nebūtų teršiama kelio danga.

Vairuotojams patartina bent minimaliai nuvalyti sunkvežimių ar traktorių ratus, išvalyti žemėmis aplipusį padangų protektorių. Jei išvažiavus iš dirvos nepavyko apsaugoti kelio dangos ir ji buvo užteršta, vairuotojai nedelsiant privalo pasirūpinti, kad žemės nuo kelio būtų nukastos ar nušluotos.

Telšiu apskr. VPK nuotr./Užteršta kelio danga
Telšiu apskr. VPK nuotr./Užteršta kelio danga

Kitos dienos rytą apsilankius užterštame kelio ruože pastebėta, kad piniginę baudą gavęs vairuotojas ir ūkininkas, kurio ūkyje pažeidėjas dirba, pasirūpino, kad ji būtų sutvarkyta.

Pareigūnai viliasi, kad tiek šis, tiek kiti žemės ūkio darbus sunkiasvorėmis transporto priemonėmis vykdantys ūkininkai geranoriškai supras šios problemos svarbą eismo saugumui ir rūpindamiesi savo bei kitų eismo dalyvių gerove, nekels pavojaus teršdami kelio dangos.

Žemėmis užterštą kelio danga – vienas iš veiksnių, keliančių pavojų eismo saugumui, praneša Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

„Ant kelio dangos esančios žemės, ypač palijus, didina riziką įvykti eismo nelaimėms, nes automobilis gali tapti nevaldomu, pradėti slysti. Tai ypač pavojinga mažiau praktinių įgūdžių turintiems vairuotojams“, – apie teršiamos kelio dangos pavojų aiškino Kelių policijos skyriaus viršininkas Robertas Gečas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius