Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už keršto egzekuciją jauniems panevėžiečiams gresia iki 10 metų nelaisvės

Peiliais apsiginklavusi grupė jaunuolių, šių metų pavasarį iš Panevėžio nuvykę į Joniškėlio miestelį ir sunkiai sužaloję vaikiną, netrukus bus teisiami – šią nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamąją bylą Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas perdavė nagrinėti Pasvalio rajono apylinkės teismui.
Peilis
Peilis / J.Kalinsko / laikraščio „15 minučių“ nuotr.

Nusikalstamų veikų padarymu – sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinami šeši jaunuoliai – dvi merginos ir keturi vaikinai: dvi biržietės – 18 metų A.Č. ir 19 metų E.K., biržiečiai – 23 metų M.J., 23 metų I.M., 19 metų V.L. ir 21 metų Panevėžio rajono gyventojas L.K., rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų balandžio 16 d. vakare Panevėžyje besimokanti aštuoniolikmetė biržietė A.Č., kaip įtariama, sukurstė kartu su ja gėrusius savo draugus nuvykti į Joniškėlį pamokyti sesers draugą. Nuo alkoholio apsvaigę jaunuoliai nutarė, kad reikia apsiginkluoti: vienas pasiėmė medžioklinį, kitas pasigalando virtuvinį peilį, neužmiršo ir dujų balionėlio. Taip pat jie kiekvienam bendrininkui numatė, kas ką darys egzekucijos metu.

Panevėžietis L.K. sutiko automobiliu nugabenti egzekucijos vykdytojus iš Panevėžio į Joniškėlio miestelį. Keršto akciją sumaniusios merginos sesers draugas, pakviestas pasikalbėti į sutartą vietą prie vieno pastato G.Petkevičaitės-Bitės gatvėje, buvo užpultas ir sunkiai sužalotas. Egzekutoriai, papurškę aukai į veidą dujų, mušė, spardė ir badė peiliais.

„Už neteisėtą keršto egzekuciją jaunuoliams teks atsakyti baudžiamąja tvarka. Tokio jaunų žmonių smurto išpuolio, kaip ir jo organizavimo, negalima pateisinti jokiais motyvais – padarytos nusikalstamos veikos, kurių rezultatas – sunkų sveikatos sutrikdymą patyręs jaunas žmogus, kuris išgyveno tik todėl, kad jam buvo suteikta skubi medikų pagalba,“- teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Pasak prokuroro Aurelijaus Navicko, kaltinamieji veikė kaip bendrininkų grupė ir buvo apsvaigę nuo alkoholio – šios aplinkybės sunkina baudžiamąją atsakomybę.

Įtariamosioms A.Č. ir E.K paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, V.L. – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, M.J., I.M., L.K.– rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius