Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už KET pažeidimą jį nubaudusį policininką Paulausko sūnus skundė teismui, kuriame dirba jo motina

Banali kasdienė miesto istorija, kai vienas vairuotojas neapdairiai pasielgė kito vairuotojo atžvilgiu, virsta teisės mokslų vadovėlio vertu teisiniu trileriu ir puikiu pavyzdžiui, kaip valstybės teisinės sistemos motoras gali veltui suktis tuščia eiga.
Advokatai nepatenkinti savo darbu.
Teismas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

15min.lt jau pasakojo apie Vilniaus policininką, kuris persistengė nubausdamas Artūro Paulausko sūnų už KET pažeidimą. Istorija dėl 65 litų baudos pateko į teismą.

Mat 29 metų Vilius Paulauskas yra Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokuroras, kurį gali bausti teismas, bet ne policininkas.

Patyręs teisėjas B.Januška neužlipo ant to paties grėblio, kuris pridarė rūpesčių policininkui, paskubomis už KET pažeidimą nubaudusiam V.Paulauską.Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) turėjo paskelbti nutartį dėl V.Paulausko skundo, kuriuo buvo prašoma panaikinti baudą skyrusio policininko nutarimą.

Tačiau paaiškėjo, kad šiame teisme teisėja dirba pirmoji A.Paulausko žmona Irena Paulauskienė.

Vilius yra Paulauskų vaikas iš pirmosios žinomo politiko santuokos.

Neužlipo ant to paties grėblio

Patyręs VAAT teisėjas Bronius Januška neužlipo ant to paties grėblio, kuris pridarė rūpesčių policininkui, paskubomis už KET pažeidimą nubaudusiam V.Paulauską. B.Januška suprato, kad apskritai negali nagrinėti V.Paulausko skundo, mat turi kolegę I.Paulauskienę.

Teismų įstatymo 34-ojo straipsnio, kuriame kalbama apie bylų nagrinėjimo pagrindinius pricipus, 2-asis punktas skelbia: „Jeigu teisėjas byloje yra proceso šalis, o ta byla teisminga teismui, kuriame jis arba jo sutuoktinis, vaikai (įvaikiai), tėvai (įtėviai), broliai, seserys (įbroliai, įseserės), taip pat jo sutuoktinio vaikai (įvaikiai), tėvai (įtėviai), broliai, seserys (įbroliai, įseserės) dirba teisėju (išskyrus Aukščiausiąjį Teismą, Apeliacinį teismą ir Vyriausiąjį administracinį teismą), aukštesnės pakopos teismo pirmininkas perduoda šią bylą nagrinėti kitam tos pačios pakopos teismui. Ši taisyklė taikoma ir tuo atveju, kai byloje proceso šalis yra šioje dalyje nurodyti teisėjo giminaičiai.“

Bylos laukia maratonas

Todėl VAAT teisėjas šiandien paskelbė nutartį, kad perduoda V.Paulausko skundą Vyriausiajam administraciniam teismui. Pastarojo teismo teisėjai skundo taip pat nenagrinės, o tik nuspręs, kuriam kitam tos pačios pakopos teismui bylą vertėtų persiųsti.

Skundą gausiantis teismas pagaliau galės tarti žodį, tenkintinas jis ar atmestinas.

Jei skundas bus patenkintas, V.Paulauską nubaudęs policininkas galės normaliai parengti medžiagą apie KET pažeidimą ir perduoti ją teismui. Teisėjai tada spręs, kokią nuobaudą skirti V.Paulauskui. Jei vairuotojas su teismo sprendimu nesutiks, jis galės apskųsti nutarimą aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius