-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Už kyšio davimą nuteistas Ernestas Butrimas neišsisuko nuo 13 tūkst. litų baudos

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė nuteisto Kristinos Brazauskienės sūnaus gynėjo apeliacinį skundą ir paliko galioti Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2014 m. sausio 31 d. priimtą nuosprendį, kuriuo 43 metų Ernestas Butrimas už bandymą papirkti policijos pareigūną, kad šis netikrintų jo blaivumo ir nerašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo, paskirta 13 tūkst. litų bauda.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusių metų birželio 30 d. naktį į Alksnynės kontrolės postą įvažiavęs automobilis atkreipė policijos patrulio dėmesį dėl įjungto garsinio signalo, pareigūnui priėjus prie automobilio kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus, todėl paprašė jo pasitikrinti girtumą. Vairuotojas, siekdamas išvengti apsvaigimo patikrinimo, pareigūnui pasiūlė 200 litų, o vėliau į automobilio techninės apžiūros dokumentą įdėjo 600 litų ir juos padavė policininkui. Vyrui nustatytas 1,46 promilės girtumas.

Kaip ir bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme, apygardos teisme E.Butrimas kaltės nepripažino ir toliau tvirtino, kad pinigai techninės apžiūros dokumente atsirado per atsitiktinumą, o jį sulaikęs pareigūnas pranešė apie kyšio davimą supykęs dėl nuteistojo pasakytų žodžių. Nuteistojo advokatas prašė ginamąjį išteisinti, kadangi, jo tvirtinimu, byloje nesurinkta neabejotinų ir objektyvių duomenų, įrodančių šio kaltę.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismas teisingai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, tinkamai kvalifikavo nusikalstamą veiką, o nuteistojo kaltė visiškai įrodyta ir neabejojama, kad jis bandė papirkti pareigūną. Teismas pažymėjo, kad apeliaciniame skunde išdėstyti argumentai dėl teismo atlikto įrodymų tyrimo ir vertinimo neatitikties įstatymų reikalavimams yra nepagrįsti.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis dar galės būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius