Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už melą apie „sušaudymą“ ir Kauno stoties „užminavimą“ – 13-as teismo nuosprendis P.Buikai

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų 45 metų Pauliui Buikai Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai skyrė galutinę – 8 mėnesių ir 16 dienų laisvės atėmimo bausmę ir 225,96 Eur dydžio baudą (subendrinus su 2021 m. gruodžio 30 d. teismo nuosprendžiu paskirta ir neatlikta bausme).
Kaune rasti sprogmenys
Asociatyvi iliustracija: tarnybų sujudimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas nustatė, kad Paulius Buika 2022 m. vasario 23 d., apie 22 val. 42 min., būdamas savo namuose, Jonavoje, apsvaigęs nuo alkoholio, iš savo mobilaus ryšio telefono paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) numeriu 112 ir melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų:

  • kad jis turi šaunamąjį ginklą ir visus iššaudys;
  • apie 22 val. 55 min., paskambino į skubios pagalbos numeriu 112 ir melagingai pranešė, kad Kauno autobusų stotyje jis padėjo bombą ir dėl to buvo iškviestos specialiosios tarnybos – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 2-osios kuopos mobilaus būrio pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas kaip įtariamasis P.Buika kaltę pripažino ir parodė, jog dėl kokių priežasčių jis skambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pateikė šią informaciją, negali paaiškinti.

Už šį nusikaltimą P.Buikai teisme paskirta vienu trečdaliu sumažinta – 30 parų arešto bausmė, ir 226 eurų bauda.

Kadangi jis nesulaukė atvyksiančių policijos pareigūnų iki savo buto, jis vėl nusprendė iš savo mobilaus ryšio telefono paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą ir tuomet atsiliepusiai operatorei melagingai informavo, kad neva Kauno autobusų stotyje jis padėjo bombą.

Pripažįsta, kad jis jokių šaunamųjų ginklų ar bombų neturi.

Skiriant bausmę P.Buikai, teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas vienas tyčinis nesunkus nusikaltimas. Teisiamas tryliktą kartą, administracine tvarka baustas.

P.Buikos atsakomybę lengvino prisipažinimas padarius nusikalstamą veiką ir nuoširdus gailestis. Atsakomybę sunkinančios aplinkybės yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistas, ir kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Prokurorui pasiūlius, baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Už šį nusikaltimą ketvirtadienį (kovo 10 d.) teisme paskirta vienu trečdaliu sumažinta – 30 parų arešto bausmė, kuri subendrinta su neatlikta bausme ir skirta galutinė – 8 mėnesių ir 16 dienų laisvės atėmimo bausmė ir 225,96 Eur dydžio bauda.

P.Buika, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuo dokumento gavimo dienos turi teisę pateikti prašymą Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas, pažymima pirmadienį teismo paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius