Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už melagingą pranešimą apie kyšį paėmusius pareigūnus teismas skyrė 300 litų baudą

2013 m. birželio 6 d. Vilniaus rajono apylinkės teismo nutartimi S. A. buvo pripažintas kaltu dėl pranešimo apie nebūtą įvykį ir jam skirta 300 Lt bauda.
Pinigai švarke
Pinigai švarke / BFL nuotr.

2013 m. balandžio 15 d.  1.42 val. Bendrajam pagalbos centrui S. A. pranešė, kad Širvintų g., Maišiagalos sen., Maišiagalos mstl., Vilniaus r. policijos pareigūnai iš pažeidėjos, kuri neblaivi vairavo automobilį „VW Passat“, paėmė kyšį ir ją paleido. Informacija buvo užregistruota ir patikrinimui perduota Vilniaus apskrities policijos Imuniteto skyriui patikrinimui. Atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad 2013-04-15 1.36 val. policijos patrulių ekipažas informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojus, kad stabdo automobilį „VW Passat“, kurio vairuotojai, patikrinus, buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas už vairavimą esant neblaiviai (1,64 promilės).

Imuniteto skyriuje, kuriam pavestas ir vienas iš skyriaus nuostatuose įtvirtintų uždavinių „vykdyti Vilniaus aps. VPK darbuotojų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą“, buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų veiksmų, o piliečiui S. A. už žinomai melagingo ir nebūto įvykio pranešimą buvo pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (LR ATPK ) 186 str. (Žinomai melagingas specialiųjų tarnybų iškvietimas).  Atlikus tyrimą, byla buvo perduota Vilniaus rajono apylinkės teismui, kuris pripažino, kad S. A. padarė minėtą administracinį teisės pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius