Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už mirtiną smūgį vestuvių svečiui Juodšiliuose – 10 metų kalėjimo

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas Ilyą Bialiayeu pripažino kaltu dėl N.L. nužudymo ir nuteisė 10-ies metų nelaisvės. Romų tautybės baltarusis už nužudymą ir kitus smurtinius nusikaltimus jau buvo teistas anksčiau.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša Vilniaus apygardos teismas, iš I.Bialiayeu nužudytojo sūnui M. L. naudai teismas taip pat priteisė beveik 6 tūkst. eurų turtinės žalos ir 30 tūkst eurų neturtinės žalos atlyginimui. Taip pat buvo priteista beveik 5,5 tūkst eurų Privalomojo socialinio draudimo fondo biudžetui turtinės žalos atlyginimui.

Teismas savo nuosprendį motyvuoja tuo, kad nuteistasis I.Bialiayeu teisiamas už labai sunkų nusikaltimą, jis Lietuvoje nebuvo teistas, bet buvo teistas Baltarusijos Respublikoje už chuliganizmą, nužudymą dėl neatsargumo, kyšio davimą, taip pat baustas administracine tvarka.

Šiuo metu niekur nedirba, bet jo kaimynai (buvo gauta 11 parašų) apibūdina kaltinamąjį kaip draugišką, nekonfliktišką asmenį. Kaltinamasis yra vedęs, gyvena su savo sūnumi ir žmonos sūnumi. Sunkinančia aplinkybe pripažįstama tai, kad jis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra.

Teismas mano, kad I.Bialiayeu jam inkriminuotą nusikaltimą padarė mažiau pavojinga tyčia. Jam skiriama laisvės atėmimo bausmė savo trukme mažesnė nei tokios bausmės vidurkis numatytas įstatymo sankcijoje, bausmės atlikimą paskiriant pataisos namuose.

Nusikaltimas buvo padarytas praeitų metų liepos 28 dieną Juodšilių kaime Vilniaus rajone, kur nuteistasis iš Baltarusijos atvyko švęsti vestuvių. Konflikto metu tyčia kumščiu sudavė į veidą anūkės vestuves šventusiam romui N.L., šis nuo suduoto smūgio krito ir galva trenkėsi į kietą grindų pagrindą.

Po patirtos traumos praėjus dešimčiai dienų N.L. ligoninėje mirė.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius