Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už narkotikų laikymą devyni klaipėdiečiai užsitraukė tūkstantines baudas

Iki 3000 litų siekiančias baudos pažertos baigus ikiteisminius tyrimus. Juose devyni jaunuoliai kaltinti pirkę ir laikę narkotines medžiagas.
Teisingumo svarstyklės
Narkotikais susigundžiusiems jaunuoliams teismas skyrė tūkstantines baudas. / Photos com. nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra,  Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras supaprastinto proceso tvarka, surašydamas pareiškimus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamaisiais įsakymais, baigė devynis ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo ir laikymo, neturint tikslo jų platinti.

Devyniems pajūrio regiono jaunuoliams, vienas iš jų– nepilnametis, teismai, kaip ir prašė savo pareiškimuose prokuroras,  skyrė solidžias pinigines baudas.

Nusikalstamos veikos įvykdytos 2013 m. Klaipėdoje: 20 – 27 metų jaunuoliai bei vienas nepilnametis įvairiose vietose iš įvairių asmenų savo reikmėms įsigydavo nedidelius kiekius kanapių dalių, jas arba gabeno automobiliu, arba laikydavo savo namuose.

Už tai teismai jiems skyrė pinigines baudas, kurių dydis, priklausomai nuo įtariamųjų laikinajame sulaikyme išbūto laiko, jų teistumų bei galimybės taikyti įstatymo normą, leidžiančią bausmės dydį mažinti trečdaliu, svyruoja nuo 1300 iki 3120 litų.

„Nors viešojoje erdvėje ne kartą buvo skelbta, kad baudžiamoji atsakomybė numatyta ne tik už narkotinių medžiagų platinimą, bet ir už jų įsigijimą savo reikmėms, vis dar pasitaiko jaunuolių, tvirtinančių to nežinojus.

Tarp devynių kaltinamųjų ir vienas nepilnametis. Jis taip pat neišvengs solidžios pinigininės baudos už narkotikų laikymą.  

"Tačiau, kaip žinia, įstatymo nežiojimas neatleidžia nuo atsakomybės, todėl dar kartą atkreipiame pirmiausia jaunų žmonių dėmesį į tai, kad pareigūnai sąžiningai atlieka savo darbą, tiek išaiškindami ir nubausdami narkotinių medžiagų platintojus, tiek tuos, kurie mūsų šalyje įstatymu uždraustus narkotinius preparatus įgyja, neturėdami  tikslo jų platinti“, – sako  Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Jei nuteistieji nesutiks į valstybės biudžetą sumokėti jiems teismo skirtų piniginių baudų, teismo baudžiamuosius įsakymus jie galės apskųsti, o tada jų bylos bus nagrinėjamos viešuose teismo posėdžiuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius