Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą baudžiamosios atsakomybės sulauks moksleivis

Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Mulvinas perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą, kurioje narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu įtariamas nepilnametis moksleivis.
Antrankiai
Antrankiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Rokiškio rajone gyvenantis ir mieste besimokantis aštuoniolikmetis moksleivis, kuris nusikalstamos veikos padarymo metu buvo nepilnametis, gegužės 4 d vakare buvo sulaikytas pareigūnų, kai neteisėtai pardavė du paketėlius – apie du gramus augalinės kilmės narkotinės medžiagos, įtariama, kanapių ir jų dalių.

Birželio pabaigoje kratos metu įtariamojo namuose pareigūnai rado paslėptų daugiau kaip 50 gramų augalinės narkotinės medžiagos medžiagos, įsigytos iš nenustatytų asmenų, taip pat platinimui skirtų 12 vienetų užspaudžiamų maišelių.

Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras S.Mulvinas teigia, kad pareigūnai gauna informacijos apie jaunimui platinamas narkotines ir psichotropines medžiagas ir turi imtis įstatymų numatytų priemonių užkardinti tokių nusikalstamų veikų daromą žalingą poveikį. Šiuo atveju demaskuoti ir sulaikyti su įkalčiais vieną nepilnametį platintoją padėjo aukštesnės instancijos – apygardos prokuratūros prokurorų sankcionuotas nusikalstamos veikos imitacijos modelis. 

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus prokuroras Ignas Raila teigia, kad jaunam žmogui ypač pavojingos narkotinės ir psichotropinės medžiagos, kaip rodo krašto teisinė praktika, platinamos ne tik dideliuose miestuose, bet ir rajonuose, tuo užsiimti susigundo ir moksleiviai. Todėl prokurorai, susitikdami su moksleiviais ir kalbėdami apie nepilnamečių interesų gynimą ir jų atsakomybę, primena ir apie narkotikų keliamą pavojų sveikata, jų įtaką nusikalstamumui.

Primintina, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.

Už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų, asmuo, kuriam nusikalstamos veikos padarymo metu nebuvo sukakę 18 metų, baudžiamas atsižvelgiant į bausmių skyrimo nepilnamečiui ypatumus, numatytus įstatymo.
Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu su apylinkių prokuratūrų kolegomis perdavė nagrinėti teismui 43 neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis baudžiamąsias bylas, tarp jų ir turint tikslą platinti jaunimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius