Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neįgaliojo nužudymą mergina kalės 7 metus, nusprendė teismas

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbtu nuosprendžiu 18-metę marijampolietę I.T. pripažino kalta dėl itn žiauraus neįgalaus vyro nužudymo. Ji nuteista kalėti septyneriams metams, pranešė teismo atstovė spaudai.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Pasak teismo pranešimo, I.T. nuteista už tai, kad pernai liepos 20 dieną, būdama neblaivi, kilus konfliktui su 60-mečiu, tyčia sudavė jam ne mažiau kaip 46 smūgius neįgaliojo vežimėlio porankiais, rankomis ir kojomis į rankas, krūtinę, pilvą bei galvą. Nuo patirto stipraus galvos sumušimo, išorinio nukraujavimo ir šoko nukentėjusysis mirė įvykio vietoje. 

I.T. nusikaltimo padarymo metu buvo nepilnametė. Pagal galiojančius įstatymus, nepilnamečiui negali būti skiriama ilgesnė nei dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Mergina kalta prisipažino ir nurodė, kad su nukentėjusiuoju buvo pažįstama apie dvejus metus, dažniausiai susitikdavo, kai jis gaudavo neįgaliojo pensiją, kartu išgerdavo.

I.T. paaiškino, kad nusikaltimo dieną kartu su nukentėjusiuoju parke rūkė bei girtuokliavo. Ten 60-metis jai pasiūlė pasimylėti, tačiau ji nesutiko. Supykęs vyras nepilnametę išvadino necenzūriniais žodžiais. Tai merginą supykdė ir ji ėmė vyrą spardyti, mušti rankomis, daužyti vežimėlio porankiais. Mergina paaiškino, kad smūgiavo visur, kur pakliuvo, mušė valandą ar pusantros, net buvo prisėdusi pailsėti, nes bemušdama pavargo.

Kaltinamoji pripažino, kad taip pasielgė, nes buvo išgėrusi - tą dieną su nukentėjusiuoju išgėrė du litrus vermuto.

Nuteistoji bausmę turės atlikti pataisos namuose. Nuosprendžio ji laukė būdama suimta, teismas suėmimo terminą pratęsė dar trims mėnesiams.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius