-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už nenorą mokėti baudos – 45 paros arešto

25-erių metų šiauliečio Adrijaus Jakučio ir teisėtvarkos pareigūnų keliai susikirto ne kartą – vaikinas yra jau keletą kartų teistas už vagystes. Paskutinįkart teismo nuosprendžio jis išklausė praėjusių metų gegužę už neteisėtą disponavimą elektronine mokėjimo kortele.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Mat šiaulietis vienoje miesto parduotuvėje už prekes panoro atsiskaityti nežinia iš kur gauta svetima mokėjimo kortele. Už šį nusikaltimą A. Jakučiui buvo skirta 2 600 litų bauda. Laikas ėjo, tačiau baudos mokėti vaikinas nesiruošė. Tad po 4 mėnesių Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu bauda buvo pakeista 45 paromis arešto, atliekant jį poilsio dienomis. Vieną savaitgalį A. Jakutis į areštinę atvyko. Tačiau, matyt, nelabai jam ten patiko, nes daugiau nesirodė. Todėl teismas nutarė šventadieninį areštą pakeisti įprastiniu – likusias arešto dienas praleisti areštinėje be jokių pertraukų. Nenorėdamas prarasti laisvės, vaikinas nuo pareigūnų pasislėpė ir yra ieškomas. Ieškomas jis ir dar dėl to, kad pažeidė kardomąją priemonę periodiškai registruotis policijos įstaigoje, jam paskirtą kitoje baudžiamojoje byloje – dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Mat jis įtariamas praėjusių metų vasario 14 d. Šiauliuose, Medelyno g., gyvenamojo namo laiptinėje, su dar vienu draugužiu šampano ir alaus buteliais sumušę ir sužaloję du vaikinus.

49 metų šiaulietis Algirdą Janūną nesumokėta 1 000 litų bauda persekioja nuo 2006 metų – už neteisėtą stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų laikymą Saulės tako 4–ojo namo bute. Po trejų metų vyras įkliuvo dar ir dėl vagystės – per išgertuves vienoje kompanijoje  du sugėrovai pasigedo savo piniginių. Buvo nustatyta, kad čia A. Janūno darbas. Subendrinęs bausmę dėl vagystės su bausme už neteisėtą stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų laikymą, teismas jam paskyrė 6 mėnesius nelaisvės ir 1 000 litų baudą. Vyras belangėje pusmetį atsėdėjo, o baudos vis taip ir nesumoka. Antstoliai nerado jokio jo turto, į kurį būtų galima nukreipti baudos išieškojimą. Tad, teismo sprendimu, A. Janūnui dabar teks sugrįžti į areštinę ir čia praleisti keletą parų, kuriomis pakeista nesumokėtoji bauda. Nuo pareigūnų vyras pasislėpė.

Areštinė laukia ir 35 metų Rolano Ignatavičiaus, kuris vieną 2007 m. kovo dieną pagrasino nužudyti savo draugo buvusią žmoną ir už tai  teismas jam paskyrė 910 litų baudą. Vyras gera valia šios baudos nemoka, gyvenamojoje vietoje jis nerastas, tad dabar paskelbta jo paieška ir jis bus nugabentas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius