-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 22 /10:10

Už nepilnametės išžaginimą nuteistam vyrui trys vilniečiai surengė mirtiną egzekuciją

Tradiciją tyčiotis iš nuteistųjų, nubaustų už nepilnamečių žaginimą, trys vilniečiai pratęsė ir laisvėje. Egzekucija baigėsi nužudymu. Kirilas Strekalovas, Dmitrijus Zdancevičius ir Edvardas Veršelis teisiami, jiems gresia griežtos bausmės.
Teisiamieji (iš kairės) Edvardas Veršelis, Dmitrijus Zdancevičius ir Kirilas Strekalovas.
Teisiamieji (iš kairės) Dmitrijus Zdancevičius, Edvardas Veršelis, Kirilas Strekalovas.

Vilniaus apygardos teismas baigia nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje dėl itin žiauraus nužudymo teisiami Kirilas Strekalovas, Dmitrijus Zdancevičius, Edvardas Veršelis.

Bylos duomenimis, 20-metis K.Strekalovas, 26 metų D.Zdancevičius ir 38 metų R.Veršelis 2012 balandžio 16-osios vakarą sostinės Karaliaučiaus gatvėje, savivaldybės socialinio būsto daugiabutyje, nutarė „nubausti pedofilą“ – už nepilnametės išžaginimą teistą, bet jau į laisvę išleistą R.J. (pastarasis buvo atlikęs 6,5 metų laisvės atėmimo bausmę, nes Visagine išžagino nepilnametę sugyventinės dukterį).

Nukentėjusiajam suduota mažiausiai 30 smūgių. Nusikaltėliai įkišo aukai į išeinamąją angą 30-40 cm šaukštą. Netrukus pamatę, kad šaukštą vyras išsitraukė, į vilniečio organizmą trijulė nutarė sugrūsti tuščią butelį.

R.J. mirė nuo trauminio šoko, stipraus vidinio ir išorinio kraujavimo.

Kaltinamieji K.Strekalovas ir D.Zdancevičius teisme savo kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikaltimų pripažino visiškai, E.Veršelis – iš dalies.

Bylą kuruojantis prokuroras Ruslanas Boiko pirmadienį pasiūlė kaltinamiesiems griežtas bausmes. K.Strekalovą siūloma siųsti į kalėjimą 15 metų,  D.Zdancevičių – 14 metų ir 6 mėn., E.Veršelį – 16 metų.

K.Strekalovas padarė naują nusikaltimą, dar neatlikęs anksčiau jam skirtos bausmės, todėl prokuroras prašo pripažinti jį recidyvistu, o galutinę subendrintą laisvės atėmimo bausmę skirti 16,5 metų.

Prokuroras prašo pripažinti sunkinančia aplinkybe tai, kad visi trys kaltinamieji veikė bendrininkų grupėje. K.Strekalovo ir D.Zdancevičiaus atsakomybę lengvina tai, kad jie gailisi dėl nusikalstamos veikos padarymo.

K.Strekalovo advokatas pabrėžė, kad jo ginamasis nuo pat pradžių prisipažino padaręs nusikaltimą, padėjo pareigūnams atskleisti visas jo aplinkybes.

Teisininkas pabrėžė, kad būtent K.Strekalovas kitą rytą po egzekucijos pirmasis susirūpino nukentėjusiuoju: pasikvietęs vieną draugą nuėjo patikrinti, kaip R.J. laikosi. Supratęs, kad nukentėjusysis leisgyvis, K.Strekalovas iškvietė greitąją, netrukus pasidavė policijai ir išdavė savo bendrininkus.

Advokatas teismo prašė atsižvelgti į vieną aplinkybę. Jo teigimu, K.Strekalovas, kuriam nusikaltimo padarymo metu buvo 19 metų, prieš kelerius metus net nežinojo, kas yra pedofilija, pedofilas. Tuo tarpu dėl vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo visuomenę dėl šios temos pastaruoju metu buvo apėmusi psichozė. Advokatas svarstė, kad tokia visuotinės pedofilų medžioklės atmosfera, nors ir nėra pateisinimas, turėjo įtakos jo ginamojo poelgiui.

K.Strekalovo gynėjas taip pat akcentavo, kad jo ginamasis nesubrendęs, jo protiniai gabumai ir socialiniai įgūdžiai labiau primena nepilnametį. Tiesa, pastarieji metai, ikiteisminio tyrimo metu ir teisminio proceso metu praleisti nelaisvėje, teisiamąjį kažkiek subrandino.

D.Zdancevičiaus gynėjas savo ruožtu irgi pabrėžė, kad šiame teismo procese derėtų vadovautis ne emocijomis, o teisiniais argumentais. Anot advokato, nužudymas įvykdytas netiesiogine tyčia. „Nėra surinkta duomenų, kad jie norėjo atimti žmogaus gyvybę. Jie norėjo nubausti, bet nužudyti – tokio noro tikrai nebuvo“, – kalbėjo D.Zdancevičiaus advokatas.

E.Veršelio advokatė aiškino, kad jos ginamasis neturėtų būti teisiamas dėl tyčinio nužudymo. Anot gynėjos, už atimtą gyvybę yra atsakingi tik tie asmenys, kurie padarė jam mirtinus sužalojimus. Pasak E.Veršelio advokatės, jos ginamasis iš pradžių tik vieną kartą spyrė nukentėjusiajam į šoną, o vėliau gulinčiai aukai ranka sykį sudavė į veidą.

Advokatė tikino, kad E.Veršelis netgi bandė atkalbėti draugus nuo butelio panaudojimo. „Baikit, ką darot“, – esą taip bendrininkams egzekucijos metu pasakė E.Veršelis.

Gynėja teismo prašė visiškai išteisinti E.Veršelį dėl kaltinimų tyčiniu nužudymu.

K.Strekalovas, tardamas paskutinį žodį, atsiprašė teismo salėje buvusios nužudytojo dukters ir prašė atleidimo. „Tada aš nesupratau, ką aš padariau. Buvau nesubrendęs, o dabar aš labai suprantu, ką padariau. Labai gailiuosi. Prašau labai neteisti“, – kalbėjo K.Strekalovas.

„Noriu nuoširdžiai atsiprašyti“, – D.Zdancevičius irgi prašė kuo švelnesnės bausmės.

„Aš jo nežudžiau ir iš jo nesityčiojau. Labai atsiprašau. Noriu grįžti į darbą ir į šeimą. Prašau manęs neteisti“, – atsiprašinėjo, kad dalyvavo egzekucijoje, bet nieko baisaus nepadaręs tikino R.Veršelis.

Nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje Vilniaus apygardos teismas žada skelbti gegužės viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius