Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neteisėtą narkotikų platinimą bus teisiami trys jauni panevėžiečiai

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti.
Narkotikai
Narkotikai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami trys jauni panevėžiečiai – aštuoniolikmečiai A.V. ir E.S., taip pat ir anksčiau teistas 19 metų J.R.

„Narkotinių medžiagų platinimas ir jų vartojimas kelia pavojų jauno žmogaus sveikatai, daro įtaką nusikalstamumui, todėl ši prokurorinės veiklos sritis mums ir ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams yra ypač svarbi,“ – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras S.Daunoravičius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.V., neteisėtai įgijęs kanapių ir jų dalių, šias narkotines medžiagas keliskart pardavė įvairiose Panevėžio miesto vietose – automobilių stovėjimo aikštelėje prie prekybos centro, vienoje užeigoje, Parko gatvėje. Tarp pirkėjų, neteisėtai įsigijusių šių narkotinių medžiagų, buvo ne tik jo bendraamžis E.S. ir metais vyresnis J.R., bet ir vienas asmuo, veikęs pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį. Pareigūnai, sulaikę neteisėtą verslą sumaniusį jaunuolį ir jo klientus, rado narkotinių medžiagų.Ši veiklos sritis mums yra prioritetinė, – apie kovą su kvaišalų platinimu sakė prokuroras S.Daunoravičius

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs, organizavęs ir jam vadovavęs prokuroras S.Daunoravičius nustatė, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimo ir baudžiamųjų nusižengimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti ir be jo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Įtariamajam A.V. paskirtos kardomosios priemonės – užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, E.S. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, J.R. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įstatymas tam, kas neteisėtai disponavo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki aštuonerių ir dešimties, platinusiems didelį kiekį – iki penkiolikos metų, teigiama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės viešiesiems ryšiams Vidos Bielskytės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius