Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neteisėtai įgytą mokėjimo kortelę ir jos panaudojimą teismas skyrė 30 parų areštą

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo už neteisėtai įgytą ir laikytą svetimą elektroninę mokėjimo kortelę, neteisėtą jos panaudojimą finansinei operacijai inicijuoti, svetimo turto įgijimą sukčiavimo būdu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas parduoti ar kitaip platinti kaltinamajam A.R. skirta 30 parų arešto bausmė.
Kredito kortelė
Mokėjimo kortelė / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime, 2010 m. rugsėjo 20 d. apie 10 val. kaltinamasis Šalčininkų rajone esančios metalo supirkimo įmonės teritorijoje rado kitam asmeniui priklausančią elektroninę mokėjimo priemonę – AB „Swedbank“ mokėjimo kortelę „Visa Electron“ ir neteisėtai ją laikė trumpiau nei keturias valandas. Per tą laiką A.R. neteisėtai panaudojo svetimą elektroninę mokėjimo priemonę finansinei operacijai inicijuoti – parduotuvėje „Maxima“ esančiame „Swedbank“ bankomate su kortele paėmė iš sąskaitos 620 litų grynųjų pinigų ir tokiu būdu apgaule savo naudai įgijo kitam asmeniui priklausantį turtą.

Taip pat A.R. pripažino, kad 2011 m. birželio 15 d po pietų jis su S.V. nuvyko į čigonų taborą, kur iš nepažįstamo čigonų tautybės vyro nupirko vieną lankstinuką su heroinu ir nuėjo į šalia esantį mišką, kur jis pradėjo kaitinti šaukštelyje vandeniu praskiestą nusipirktą dozę heroino. Narkotikus pirko savo reikmėms, nes juos vartojo ir neturėjo tikslo jų platinti. S.V. sėdėjo šalia jo ir laukė. Nespėjus kaltinamajam pasigaminti ir suvartoti narkotinės medžiagos, prie jų priėjo policijos pareigūnai.

Teismas, už padarytas nusikalstamas veikas skirdamas kaltinamajam bausmę, atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytų veikų motyvus ir tikslus, nusikalstamų veikų stadijas, kaltininko asmenybę, jo atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes.

Kaltinamasis prisipažino padaręs minėtas nusikalstamas veikas. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. A.R. gydėsi reabilitacijos centre nuo priklausomybės narkotikams, administracine tvarka nebaustas, neteistas, į narkologinę įskaitą neįrašytas. Jo padarytos veikos priskiriamos prie nesunkių ir apysunkių nusikaltimų, todėl, teismas padarė išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskiriant laisvės atėmimo bausmės, o skiriant areštą.

Teismas tenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį ir priteisė iš A.R. devynis šimtus litų turtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus miesto 3 apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius