Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nusikaltimus žmogaus gyvybei nuteisti du pavojingais recidyvistais pripažinti panevėžiečiai

Už mirtimi pasibaigusį savavaldžiavimą panaudojant fizinę ir psichinę prievartą ir kitus nusikaltimus 39 metų panevėžietis J.P. buvo pripažintas pavojingu recidyvistu ir neteko laisvės dvylikai metų – tokį sprendimą išnagrinėjęs panevėžiečių prokurorų perduotą baudžiamąją bylą priėmė Panevėžio apygardos teismas.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.

Anksčiau du kartus teistam ir pavojingu recidyvistu pripažintam teisiamajam už tyčinį nužudymą, savavaldžiavimą panaudojant fizinę ir psichinę prievartą, neteisėtą būsto neliečiamybės pažeidimą ir sveikatos sutrikdymą kankinant valstybės kaltintojas siūlė skirti tokią pat – dvylikos metų laisvės atėmimo bausmę. Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas teigė, kad keturis tyčinius nusikaltimus – vieną labai sunkų, du apysunkius ir nesunkų padaręs J.P. buvo visų nusikalstamų veikų aktyvus vykdytojas, veikė su bendrininkų grupe, ir yra pavojingas visuomenei, nes jau buvo teistas už pasikėsinimą nužudyti ir pasikėsinimą įvykdyti plėšimą, ir nusikalto jau būdamas pripažintas recidyvistu.

Šių metų sausio 13 d. vakare J.P., nutaręs pamokyti keturračio motociklo vagyste įtartą A.Ž., kartu su dviem bendrininkais išlaužė duris ir įsibrovė į gyvenamąjį namą Vyturio gatvėje. Vienas bendrininkų trenkė mediniu pagaliu per nugarą kartu su šeimininku buvusiam V. Š., kitas – kastuvo kotu per nugarą A.Ž. Po to prievarta juos abu įsitempė į automobilį. Automobilyje vienas bendrininkų šovė vieną kartą pistoletu V.Š. į pakaušį ir vieną kartą A.Ž. į koją. Smurtautojai, nuvežę pagrobtus įkaitus į Petrauskynės kaimo mišką, parbloškė ant sniego, mušė, spardė  ir reikalavo pasakyti, kur yra pavogtas keturratis motociklas. Šaltą naktį paliktą gulėti ant sniego A.Ž. ištiko mirtis.

Teismas taip pat patenkino nukentėjusiojo 15 tūkstančių litų civilinį ieškinį. Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą išnagrinėjęs apygardos teismas devynis kartus teistą A.B. pripažino kaltu už sugyventinės nužudymą ir paskyrė 11 metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Pavojingu recidyvistu pripažintas nuteistasis pirmuosius trejus bausmės metus privalės atlikti kalėjime.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis už labai sunkų nusikaltimą su nepataisomomis pasekmėmis – jaunos moters gyvybės atėmimą dešimtą kartą teisiamam kaltinamajam siūlė skirti griežtesnę nei sankcijoje nustatytos laisvės atėmimo bausmės vidurkis – 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šių metų gegužės 2 d. vakare Panevėžio alaus bare „Pušynas“ A.B. kartu su savo sugyventine ir draugu gėrė, po to sugrįžo į juos priglaudusį apleistą namą Naujamiesčio gatvėje. A.B. supykęs, kad moteriškė parėjo kiek vėliau ir dar gėrė alų, trenkė jai vieną kartą kumščiu į nugarą, po to vieną kartą į nugarą dūrė peiliu. Netekusi daug kraujo dėl patirto sužalojimo moteris naktį mirė. Įstatymas už žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimą nuo septyneriųiki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius