-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už padegimą nuteistas vyras nepasimokė: po smurto prieš sugyventinę vėl atsidūrė policijos areštinėje

Vos prieš keletą mėnesių nuteistas už tyčinį turto sunaikinimą, Lazdijų rajono Aštrios Kirsnos kaime gyvenantis Evaldas Būdavas išvadų nepadarė. Lazdijų rajono policijos komisariato tyrėjai vėl pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jo veiksmų – vyras įtariamas neblaivus sumušęs savo sugyventinę Ingridą Narutytę.
Kumštis
Kumštis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nors moteris savo keturių nepilnamečių vaikų tėvui tvirtina atleidusi, pareigūnai nelinkę būti atlaidūs tokiam vyro elgesiui.

„Iš karto po smurto prieš sugyventinę įtariamasis buvo sulaikytas ir dviem paroms patalpintas į areštinę. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas“, – sakė Lazdijų rajono policijos komisariato  Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Skirmantė Bartkuvienė.

Padegė tėvo namą

Atsisėdo ant lovos, galvojo susideginti, bet pradėjus degti užuolaidoms, pajuto dusinantį kvapą, pasidarė bloga ir išbėgo į kiemą. Pasiėmė kibirą vandens, norėjo užgesinti, tačiau į virtuvę patekti nebuvo galimybės, nes viskas degė atvira liepsna.

Visai neseniai E.Būdavas atliko bausmę už tai, kad būdamas girtas padegė savo tėvo gyvenamąjį namą. Tame name gyveno ir jis pats su sugyventine. Teismas už tyčinį 23 tūkst. litų vertės turto sunaikinimą vyrui skyrė 25 paras arešto.

Šių metų sausio 4 dienos rytą Evaldas į namus grįžo visiškai girtas. Namuose neradęs sugyventinės pagalvojo, kad gyvena blogą gyvenimą: neseniai seniūnijos socialiniai darbuotojai šeimos augintus keturis nepilnamečius vaikus paėmė į vaikų namus, esą ir sugyventinė paliko, todėl susinervino ir nusprendė susideginti.

Nusuko nuo dujų baliono žarną ir atsukęs dujas jas padegė. Tai pamatęs virtuvėje gulintis vyro tėvas pradėjo šaukti. Jis liepė tėvui eiti iš namo. Priėjęs tėvas jį nustūmė ir užsuko dujas, įkalbinėjo, kad nusiramintų.

Evaldas, kaip pasakojo teisme, vaikštinėjo po virtuvę, nerasdamas sau vietos, priėjęs prie dujų baliono vėl atsuko ir padegė dujas. Tėvas vėl užsuko.

Trečias kartas nemelavo – po kelių minučių tėvas išėjo į kiemą, tada jis atsuko balioną, paleido dujas ir uždegė.

Atsisėdo ant lovos, galvojo susideginti, bet pradėjus degti užuolaidoms, pajuto dusinantį kvapą, pasidarė bloga ir išbėgo į kiemą. Pasiėmė kibirą vandens, norėjo užgesinti, tačiau į virtuvę patekti nebuvo galimybės, nes viskas degė atvira liepsna.

Pats paskambino į gaisrinę ir iškvietė gelbėtojus. Atvažiavę gaisrininkai ugnį užgesino. Sudegę namas ir jame buvęs turtas.

Namo savininkas apie tai, kad namą padegė sūnus, gaisrininkams nesakė, nes prie sūnaus bijojo sakyti. Nuvažiavęs pas dukrą senukas vėliau paskambino į policiją ir pranešė tikrą gaisro kilimo priežastį. Tačiau teisme E.Būdavo tėvas sūnui atleido, ieškinio nereiškė, tad teismas skyrė švelniausią bausmę – 25 paras arešto.

Dievagojosi padaręs išvadas

Grįžęs iš areštinės vyras su sugyventine įsikūrė Aštrios Kirsnos kaime esančiame bendrabučio kambaryje. Būstą vyrui padovanojo seniūnijos socialinis darbuotojas Egidijus Aleksonis.

Kaime žmonės geria iš nevilties. Darbo nėra, pinigų nėra. Niekam tu nereikalingas. Užgeri – nors problemos kuriam laikui dingsta. Bet jei kas sunervina girtą, tai tada, va, taip ir gaunasi, – sakė E.Būdavas.

Kaip sakė pats E.Aleksonis,  problema yra alkoholyje: abu sugyventiniai geria, prisigėrę mušasi, niokoja turtą.

„Po to, kai buvo nuteistas ir atliko bausmę, Evaldas prisiekinėjo, kad susiims į rankas. Negalime žmogaus tik smerkti, aš iš tiesų mačiau jų abiejų su sugyventine pastangas tvarkytis, todėl ir turėtą kambarį bendrabutyje padovanojau. Dėl netinkamo elgesio ir socialinių įgūdžių stokos iš šios šeimos paimti vaikai, tačiau sugyventiniai juos lanko. Socialinė pašalpa jiems neduodama grynais pinigais, seniūnijos darbuotojas eina su jais apsipirkti, sumoka mokesčius. Tačiau kaime nesunku prasimanyti keletą litų taurelei – padeda kokiam senukui, tas ir duoda“, – sakė socialinis darbuotojas.

Pats E.Būdavas, paklaustas, kodėl elgiasi taip, kad po „nuotykių“ tenka minti policijos pareigūnų darbo kabinetų slenksčius, sakė: „Kaime žmonės geria iš nevilties. Darbo nėra, pinigų nėra. Niekam tu nereikalingas. Užgeri – nors problemos kuriam laikui dingsta. Bet jei kas sunervina girtą, tai tada, va, taip ir gaunasi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius