Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Už Panevėžio rajono savivaldybės pinigus baldus gavusi valdininkė lieka nuteista

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjai Vilmai Janišienei. Ji pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo įsigyjant baldus ir sporto inventorių.
Vilma Janišienė
Vilma Janišienė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio apygardos teismas šiemet vasarį V.Janišienę pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo ir skyrė jai 3 tūkst. 766 eurų baudą bei konfiskavo valstybės naudai 227 eurus.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėja iš dviejų įmonių, gavusių užsakymus pagal viešųjų pirkimų sutartis, nemokamai išsireikalavo savo reikmėms sporto inventoriaus ir baldų.

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad V.Janišienė viršijo jai suteiktus įgaliojimus ir surengė savivaldybės viešųjų pirkimų konkursus dėl baldų ir sporto inventoriaus pirkimo, iš anksto susitarusi su kai kuriomis įmonėmis.

Be to, ji pati parengė pirkimo sąlygas, apklausė pirkimuose dalyvaujančias įmones ir nustatė, kurios įmonės viešųjų pirkimų konkursus laimėjo. Įmonės, gavusios užsakymą pagaminti baldus, vedėja paprašė jos butui pagaminti spintą, batų dėžę ir virtuvinį stalą ir už šiuos baldus neatsiskaitė.

Panašiu būdu V.Janišienė apsirūpino savo reikmėms ir įvairiu sportiniu inventoriumi. Iš sporto įranga ir priemonėmis prekiaujančios įmonės ji nemokamai gavo sporto prekių, kai ši įmonė laimėjo viešųjų pirkimų konkursą ir su Panevėžio rajono savivaldybe pasirašė sutartį dėl sporto įrangos pirkimo – pardavimo.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Šis nuosprendis buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjai ne vienintelis. Teismas kitoje byloje dėl dokumento suklastojimo jai yra paskyręs 3 tūkst. eurų baudą.

Be to, Panevėžio miesto apylinkės teisme dar nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje V.Janišienei yra pateikti kaltinimai dėl dokumentų klastojimo ir kurstymo juos klastoti bei piktnaudžiauti tarnyba.

Kartu su ja teisiami keli Panevėžio rajono savivaldybės administracijos tarnautojai ir Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Ivanas Dorošas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius