-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pareigūno įžeidimą – ilgesni metai nelaisvės

Laisvės atėmimo bausmės pratęsimas dar 6 mėnesiams – toks buvo šiandienos teismo verdiktas nuteistajam už tai, kad prižiūrėtoją išvadino necenzūriniais žodžiais.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šių metų lapkričio 30 dieną, apie 17.30 min. M.J., atliekantis bausmę Pravieniškių 3-iuosiuose pataisos namuose, uždaroje zonoje, prie kameros priėjusį pareigūną išplūdo necenzūriniais žodžiais. Nuteistajam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato, kad tas, kuris įžeidė savo pareigas einantį valstybės tarnautoją ar viešojo administravimo funkcijas atliekantį asmenį yra baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Ši byla buvo ištirta pagreitinto proceso tvarka, ir nuteistąjį M.J. Kaišiadorių rajono apylinkės teismas nuteisė dar 6 mėnesiams laisvės atėmimo.

„Bus išnagrinėtas kiekvienas atvejis, susijęs su pareigūno įžeidimu, pasipriešinimu jam ar kitokiu nuteistųjų ir suimtųjų netinkamu elgesiu. Baudžiamasis kodeksas galioja ir jau nuteistam asmeniui, dažniausiai už tokius neteisėtus veiksmus nusikaltusiam asmeniui yra pratęsiamas bausmės atlikimo laikas“, – teigia Kalėjimų departamento direktorius Saulius Vitkūnas.

2009 m. laisvės atėmimo vietose užregistruotos 6 nusikalstamos veikos dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir 2 nusikalstamos veikos dėl valstybės tarnautojo įžeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius