Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už patyčias Pravieniškių įkalinimo įstaigoje – teisiamųjų suolas

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuteistieji įkalinimo įstaigoje įžūliais veiksmais, turėdami tikslą pasityčioti iš į būrį naujai paskirtų nuteistųjų, kitų nuteistųjų akivaizdoje mušė nukentėjusiuosius susuktu šlapiu rankšluosčiu, tyčiojosi, pylė šaltą vandenį ant iki pusės nuogų nuteistųjų, keldami jiems šoką.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Asociatyvi iliustracija: Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorė bendradarbiaudama su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos ir Kalėjimo departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą ir Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmams perdavė baudžiamąją bylą dėl 2018-ųjų metų liepos mėnesį didelį rezonansą visuomenėje sukėlusio įvykio Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos, kad nuteistieji naudojo fizinį ir psichologinį smurtą kitų nuteistųjų atžvilgiu. Įtariama, kad trys kaltinamieji smurtavo prieš tris naujokus, kurie pripažinti nukentėjusiaisiais.

Trys kaltinamieji smurtavo prieš tris naujokus.

Skandalo įkarštyje teisingumo ministras Elvinas Jankevičius viešai patvirtino gavęs informacijos, kad Pravieniškių pataisos namuose vis dėlto vyko tradicinė kalinių „Jūros šventė“, per kurią buvo smurtaujama prieš neseniai į įkalinimo įstaigą atvykusius nuteistuosius.

Kaltinamieji kaltę pripažino, pažymima bendrame Kauno apygardos prokuratūros ir Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos penktadienį paviešintame pranešime.

Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad už viešosios tvarkos pažeidimą (BK 284) numatytos įvairios bausmės – viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius