Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pavogtą taksi Škotijos teismas lietuviui skyrė pusšeštų metų kalėjimo

Škotijos Aukščiausiasis Teismas Edinburge nuteisė 21 metų lietuvį Artūrą Rodzevičių pusšeštų metų kalėjimo už tai, kad šis pernai rugsėjį Aberdyne pavogė taksi automobilį ir paliko jo vairuotoją surištą ant kelio.
Taksi
Taksi / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Škotija

Teismas lietuviui skyrė 67 mėnesius kalėjimo, o atlikęs bausmę jis bus deportuotas, skelbia BBC.

33 metų vairuotoja Nicola Donald vaikiną vadino gyvuliu ir teigė, kad išgyventi šį incidentą jai padėjo mintys apie jauną dukrą. „Maniau, kad būsiu nužudyta arba išprievartauta. Labai bijojau“, – sakė moteris.

Moteris taksi vairuotoja pradėjo dirbti vos kelios dienos prieš šį incidentą.

Jos teigimu, pernai rugsėjį Aberdyne į taksi įlipęs vaikinas paprašė nuvežti į netoliese esantį prekybos centrą. Tačiau jai pradėjus važiuoti šis persigalvojo ir paprašė pirmiausia nuvežti į vieną ūkį. Vairuotoja sutiko manydama, kad lietuvis ten bandys tartis dėl darbo.

Tačiau jau važiuojant į fermą keleivis dar kartą persigalvojo ir nurodė kitą adresą. Vairuotoja sutiko jį nuvežti ten, kur paprašyta, tačiau tuomet A.Rodzevičius išsitraukė peilį ir grasindamas juo liepė išlipti iš automobilio. Vaikinas apvyniojo moteriai galvą tamsia lipniąja juosta, surišo kojas bei rankas ir palikęs šalikelėje nuvažiavo.

N.Donald sugebėjo atlaisvinti kojas ir nušlubavo iki artimiausio namo prašyti pagalbos. Iškviesti pareigūnai rado taksi automobilį pievoje, o jame slėpėsi A.Rodzevičius.

Moteris teigė, kad užpuolimas jai padarė „didelį psichologinį efektą“.

Lietuvio advokatas Shahidas Latifas teigė, kad vaikinas pripažįsta kaltę. Anot advokato, A.Rodzevičiaus vaikystė Lietuvoje buvo sunki, dėl to jis pradėjo vartoti alkoholį, o vėliau ir narkotikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius