Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už piktnaudžiavimą nuteistas buvęs „Oro navigacijos“ direktorius A.Raščius

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavo tarnybine padėtimi vykdant viešuosius pirkimus ir turto iššvaistymo, pripažino kaltu valstybinės įmonės „Oro navigacija“ buvusį generalinį direktorių Algimantą Raščių.
Algimantas Raščius
Algimantas Raščius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešime skelbia STT, A.Raščiui skirta subendrinta 2 metų laisvės atėmimo bausmė atidedant ją 1 metams ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 25 MGL dydžio (941,50 eurų) įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą.

Bylos metu nustatyta, kad 2012–2016 m., vykdant viešuosius pirkimus, tuometinis „Oro navigacijos“ generalinis direktorius darė neteisėtą įtaką „Oro navigacijos“ darbo grupei vykdant paslaugų įsigijimo projektą, dėl ko įmonė patyrė didelės žalos – įsigijo funkcionalumų neatitinkančias prekes ir paslaugas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

A.Raščius „Oro navigacijai“ vadovavo 2001–2017 m. Jis iš įmonės generalinio direktoriaus pareigų buvo atšauktas 2017 metų pradžioje, jam išmokėta 2 mėnesių vidutinio atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija.

„Įmonėje nustatyti šiurkštūs pirkimų procedūrų pažeidimai, keliantys abejonių dėl A.Raščiaus darbo skaidrumo ir efektyvumo“, – BNS atšaukiant direktorių sakė tuometinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius