Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pranešimą apie gaisrą nukentėjusiajam keršiję smurtautojai sulaukė bausmių

Du biržiečiai sulaukė bausmių už smurto išpuolius pernai vasarą – už sunkų sveikatos sutrikdymą 21 metų M.S. nuteistas trejų metų keturių mėnesių laisvės atėmimu, už įžūlų elgesį viešoje vietoje 41 metų R.S. apribota laisvė vieneriems metams dviem mėnesiams.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, tokį sprendimą, išnagrinėjęs Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Raimundo Binkio perduotą nusikaltimų žmogaus sveikatai ir viešajai tvarkai baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.

Nuteistajam M.S. teks atlyginti penkis tūkstančius 600 litų gydymo išlaidų. 

„Du kaltinamieji sulaukė baudžiamosios atsakomybės už niekuo nepateisinamus smurto išpuolius prieš tą patį nukentėjusįjį vieną ir tą pačią dieną, tik skirtingu laiku ir skirtingose vietose. Žmogus nukentėjo ir buvo sunkiai sužalotas iš esmės už teigiamą poelgį – pranešimą ugniagesiams apie gaisrą, nes išvakarėse degęs automobilis galėjo būti pavojingas aplinkiniams pastatams “, – teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Binkis.

Bylos duomenimis, pernai gegužės 15 d. pavakare Biržų rajono Anglininkų kaime R.S., įžūliai užsipuolęs vyriškį, trenkė jam kumščiu į veidą.

Tos pačios dienos vakare Anglininkų kaimo vieno namų kieme M.S., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, keršto motyvais suspardė ir sumušė tą patį nukentėjusįjį, kuris neteko sąmonės ir buvo išvežtas į apskrities ligoninę.

Įstatymas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius