Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Už reketo laiškų rašymą Lazdijų teisėjams Marijampolės kaliniai sėdės ilgiau

Pirmadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dviem 25-erių metų Marijampolės pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems – Igoris Golombevskis ir Tomas Tamulionis pripažinti kaltais dėl kvalifikuoto turto prievartavimo.
Apsilankymas Marijampolės pataisos namuose
Asociatyvinė iliustracija: apsilankymas Marijampolės pataisos namuose / Seimo kontrolierių įstaigos nuotr.

Igoris Golombevskis ir Tomas Tamulionis buvo kaltinami tuo, kad 2015 m. balandį, veikdami bendrininkų grupėje, laisvės atėmimo vietoje – Marijampolės pataisos namuose, I.Golombevskio vardu parašė ir pasirašė grasinančio pobūdžio laišką, adresuotą Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkui, kuriame, neturėdami teisėto pagrindo, atvirai savo naudai, grasindami panaudoti fizinį smurtą, t. y. nužudyti, jei nebus pervesta jų nurodyta suma į Marijampolės pataisos namų depozitinę sąskaitą, vertė laikinai Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas einančią teisėją perduoti didelės vertės turtą – 21 000 eurų.

Reketininkai pinigus nurodė pervesti į... Marijampolės pataisos namų depozitinę sąskaitą.

Kaltinamasis I.Golombevskis teisme savo kaltę pripažino. Laišką esą parašė, nes norėjo pasivažinėti etapu. Kadangi tuo metu buvo baudos izoliatoriuje, laišką, pagal galiojančią tvarką, perdavė būrio viršininkui, pasirašė žurnale.

T.Tamulionis prašė jį išteisinti. Laiško teigė nerašęs, I.Golombevskį menkai pažįsta, o kodėl yra įtrauktas į bylą – nežino. Visgi specialistų išvados teisme patvirtino, kad būtent T.Tamulionis parašė grasinantį laišką.

Liudytojų parodymai patvirtino, kad tuo metu, kai buvo išsiųstas laiškas, I.Golombevskis ir T.Tamulionis atliko bausmę uždaroje zonoje, gretimose kamerose, taigi turėjo galimybę bendrauti, pasakojama Kauno apygardos teismo atstovės pirmadienį paviešintame pranešime.

Įvertinęs visų šių aplinkybių visumą, teismas abu bendrininkus pripažino kaltais ir prie jau atliekamų bausmių pridėjo: I.Golombevskiui – 2 m. laisvės atėmimo, o T.Tamulioniui – 2 m. ir 2 mėn.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius