-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už seksą nepilnamečiui globos namų auklėtiniui du vilniečiai atsilygindavo cigarečių pakeliais arba 20 litų kupiūromis

Vilniaus apygardos prokuroras Nerijus Bieliauskas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. Šiuo nusikaltimu prieš globos namų auklėtinį kaltinami 36 ir 58 metų vilniečiai.
Vilniaus apygardos prokuratūra
Vilniaus apygardos prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, jog žinodamas, kad naujasis pažįstamas yra nepilnametis, ir už tai, kad šis patenkintų jo lytinę aistrą kitokio fizinio sąlyčio būdu pažadėjęs suteikti piniginį atlygį, B.J. tenkino savo lytinę aistrą pažeisdamas nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. Laikotarpiu nuo 2009-ųjų rudens iki 2010-ųjų sausio specialiai tokiems tikslams nuomojamame bute bei erdviame automobilyje įvyko penki „seansai“. Už kūniškus malonumus B.J. mokėdavo po 20 litų, vienintelį kartą atsilygino pakeliu cigarečių.

Tačiau nepilnamečio išnaudojimas tuo nesibaigė. Iš B.J. „estafetę“ perėmusį J.C. prokurorai kaltina laikotarpiu nuo 2010-ųjų birželio iki rugpjūčio tenkinus savo lytinę aistrą su tuo pačiu paaugliu. Nuošalioje sostinės vietoje, gamtos prieglobstyje. Už seksualinę „paslaugą“ nepilnametis paprastai gaudavo pakelį cigarečių.

Paauglio naivumu ir pasitikėjimu pasinaudoję vyrai su juo susipažino atsitiktinai, miške netoli globos namų. Vėliau „pasimatymus“ skirdavo į mobilųjį telefoną siųsdami trumpąsias žinutes. Grįžęs iš vieno susitikimo su J.C. nepilnametis viską papasakojo socialinei darbuotojai.

Šeimą turintis, individualia veikla besiverčiantis B.J. reikalų su teisėsaugos pareigūnais ligi tol neturėjo. Tuo tarpu darbo biržoje registruotas J.C. prieš septynerius metus buvo pripažintas kaltu dėl mažamečio asmens prievartavimo ir tvirkinimo.

Griežčiausia bausmė, įstatyme numatyta tam, kas lytiškai santykiavo ar kitaip tenkino lytinę aistrą su nepilnamečiu asmeniu pasiūlęs, pažadėjęs suteikti ar suteikęs jam už tai pinigų ar kitokios formos atlygį, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, – laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius