-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už smurtą prieš gyvenimo draugę teisiamas vyras įsipareigojo nebevartoti alkoholio

Už fizinio skausmo sukėlimą ir nežymų sveikatos sutrikdymą prieš gyvenimo draugę 39 metų rokiškiečiui V.S. paskirta vienerių metų trijų mėnesių laisvės apribojimo bausmė ir 100 valandų neatlygintinai dirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevyriausybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.
Smurtas prieš moteris vyrauja net ir itin išsivysčiusiose valstybėse.
Smurtas prieš moteris / BFL nuotr.

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros perduotą nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.

„Prieš gyvenimo draugę smurtaudavęs neblaivus vyras suprato jam daromą alkoholio žalą ir pasiryžo jo nebevartoti. Kaltinamasis nuoširdžiai gailėjosi dėl savo nepamatuoto pykčio proveržių prieš gyvenimo draugę ir jų sūnaus motiną, atsiprašė jos ir įrodė, kad nori gyventi blaiviai. Teismas patikėjo, kad vyras padarė išvadas dėl pražūtingo alkoholio vartojimo, nes ėmėsi ryžtingų priemonių jo išvengti, todėl atsižvelgė skirdamas bausmę“, – teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Diana Suvaizdytė-Makšimienė.

Bylos duomenimis, sausio mėnesį du kartus neblaivus V.S., konfliktų metu priekaištavęs ketverius metus drauge gyvenančiai nukentėjusiajai ir ne pirmą kartą panaudojęs fizinį smurtą vaiko akivaizdoje,  buvo kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.

Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų, už mažamečiui padarytą veiką – laisvės atėmimu iki dvejų metų (Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 ir 2 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius