Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už smurtą prieš nepilnametį dvidešimtmečiui teks atsakyti baudžiamąja tvarka

Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos moksleivį viešoje vietoje sumušęs dvidešimtmetis rajono gyventojas G.J. sulauks baudžiamosios atsakomybės – rajono apylinkės teismas penktadienį atvers Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nagrinėti nusikaltimų viešajai tvarkai baudžiamąją bylą.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Rokiškio rajono Obelių seniūnijos Rakališkio kaimo 20 metų gyventojas G.J. įtariamas šių metų gegužės 8 d. Obelių vaikų globos namų sodelyje sumušęs čia gyvenantį septyniolikmetį. Vaikinui teko ne mažiau 13 smūgių per galvą ir šoną, buvo sutrikdyta sveikata.

Tą gegužės popietę, kai nukentėjusysis kartu su draugais sėdėjo vaikų globos namų sodelyje, prie jų priėjo G.J. ir pareikalavo sumokėti pinigus už pernai rudenį šokiuose prie geležinkelio stoties užtrauktuku subraižytą automobilį. Apie tą atsitikimą G.J. su nukentėjusiuoju pernai jau buvo kalbėjęs ir reikalavęs pinigų. Vaikinas neneigė, kad šokių metu netyčia prisilietus galėjo nukentėti automobilis, nors sakė to nepajutęs. Jis paprašė pateikti remonto išlaidų kvitą, kurį būtų galima apmokėti iš nepilnamečio sąskaitos pasitarus su vaikų globos namų vadovais.

G.J. kvito nepateikė, tačiau nesiliovė reikalavęs pinigų. Pernai kartą net buvo sumušęs nukentėjusįjį. Šiemet G.J. vėl pareikalavo per dvi savaites atiduoti skolą ir puolė mušti draugų ir sodelyje žaidusių vaikų akivaizdoje. Nukentėjusiojo bendraamžiai, bijodami agresyviai nusiteikusio vyresnio vaikino, nedrįso užstoti draugo.

Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Irena Pšalgauskienė, besispecializuojanti nepilnamečių justicijos srityje, teigia, kad draugų ir netoliese žaidusių vaikų akivaizdoje sumuštas nukentėjęs moksleivis patyrė fizinį skausmą, sveikatos sutrikdymą ir buvo pažemintas matant bendraamžiams. Už nepamatuotą agresyvaus smurto išpuolį ir pažeminimą anksčiau teistam kaltinamajam teks atsakyti baudžiamąja tvarka.
Ikiteisminį tyrimą atliko Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai, jį organizavo ir kontroliavo Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorai.

Įstatymas tam, kas viešoje vietoje įžūliai veiksmais, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius