Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už smurto išpuolį gatvėje du rokiškiečiai bausmės sulaukė pagreitinto proceso tvarka

Du rokiškiečius sumušę, atėmę mobilųjį telefoną ir pasipriešinę policijos pareigūnams 21 metų M.S. ir 25 metų V.T. netruko sulaukti bausmės – patenkinęs prokurorės Dianos Suvaizdytės-Makšimienės prašymą Rokiškio rajono apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka paskyrė vienam 1 tūkst. 690 litų baudą, kitam – 45 paras arešto ir 910 litų baudą.
Teismo salė
Teismo salė
Temos: 2 Smurtas Rokiškis

Kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotoje nusikaltimų nuosavybei, viešajai tvarkai ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui baudžiamojoje byloje su pareiškimu užbaigti procesą pagreitinto proceso tvarka  M.S. ir V.T. buvo kaltinami viešoje vietoje įžūliai užpuolę du žmones, juos sumušę ir apiplėšę – atėmę 400 litų vertės mobilųjį telefoną „Sony Ericsson“.

Sausio 11-osios vakarą Rokiškyje nuo alkoholio apsvaigintų jaunų užpuolikų nukentėjo Sinagogos gatve ėję du vyresni už juos – 49 metų ir 36 metų vyriškiai. Vienas ne itin stiprios sveikatos nukentėjusiųjų, parblokštas ant žemės ir suspardytas, patyrė daugybinius galvos sumušimų.

Netrukus pro šalį važiavę viešosios tvarkos patruliai pastebėjo ir sulaikė mėginusius pasprukti smurtautojus, nors vienas jų atkakliai priešinosi pareigūnams ir panaudojo fizinį smurtą.

Pagreitinto proceso tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą prokuroras prašo tada, kai nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, tačiau byla turi būti nagrinėjama teisme. Tokiu atveju prokuroras su pareiškimu į teismą kreipiasi ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo veikos padarymo dienos ir prašo nagrinėti bylą pagreitinto proceso tvarka.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su apylinkių kolegomis pernai perdavė nagrinėti teismui 2057 baudžiamąsias bylas, tarp jų – 210 bylų pagreitinto proceso tvarka, 329 – baudžiamuoju įsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius