-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už smurto išpuolį ir siekimą paveikti liudytoją teko atsakyti baudžiamąja tvarka

Panemunėlio geležinkelio stoties kultūros namų kieme pernai vasarą anksčiau teistas 22 metų O.B. kartu su nepilnamečiu užpuolęs ir sumušęs nukentėjusįjį, kuriam buvo sulaužytas žandikaulis, laisvės neteko dviem metams ir trims mėnesiams – tokį sprendimą priėmė Rokiškio rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs prokurorės Dianos Suvaizdytės–Makšimienės perduotą nusikaltimų teisingumui, žmogaus sveikatai ir viešajai tvarkai baudžiamąją bylą.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, nepilnametis išpuolio bendrininkas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, jam paskirtos auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimas ir elgesio apribojimas šešiems mėnesiams, jis įpareigotas tęsti mokslą, dalyvauti valstybinių įstaigų ir kitų organizacijų rengiamose socialinio ugdymo priemonėse.

Nuteistasis O.B. privalės nukentėjusiajam atlyginti 905 litus turtinės ir aštuonis tūkstančius litų neturtinės žalos.

„Jaunų žmonių smurto išpuolis viešoje vietoje – kultūros namų renginyje, kurio metu buvo pažeista viešoji tvarka ir dėl chuliganiškų paskatų sutrikdyta nukentėjusiojo sveikata, sulaukė baudžiamosios atsakomybės, nepaisant to, kad vienas kaltinamųjų ikiteisminio tyrimo metu norėjo suklaidinti pareigūnus siekdamas paveikti liudytoją, todėl buvo teisiamas ir už nusikaltimą teisingumui“,- teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Diana Suvaizdytė–Makšimienė.

Pernai rugpjūčio 8 d. vakare į šokius Panemunėlio geležinkelio stoties kultūros namuose su draugais atėjęs vaikinas buvo netikėtai užpultas netoliese gyvenančio O.B., kuriam mušti ir spardyti ant žemės parblokštą nukentėjusįjį padėjo ir šešiolikmetis moksleivis. Kitą dieną nukentėjęs vaikinas, gavęs Rokiškio poliklinikos gydytojų siuntimą, nuvyko į Vilniaus universitetinės ligoninės Žalgirio klinikas – čia jam buvo nustatytas dešiniojo žandikaulio lūžis dviejose vietose ir suteikta chirurgų pagalba.

Po smurto išpuolio šokiuose O.B. siekė paveikti vieną liudytoją, kad ji patvirtintų mačiusi, kaip jis pats buvo užpultas nukentėjusiojo, o ne atvirkščiai. Liudytoja gavo parengtą kaltinamajam palankų tekstą, tačiau atsisakė patvirtinti melagingus parodymus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono komisariato pareigūnai, jį kontroliavo ir jam vadovavo Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorai.

Įstatymai tam, kas sužalojo kitą žmogų dėl chuliganiškų paskatų, numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų, o tam, kas siekė paveikti liudytoją – iki dvejų ar net ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius