Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Už tauragiškei sukeltą pragarą emigrantė nuteista pagrįstai – Londone įkalino pakistaniečio rūsyje

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Vitos Pralgauskaitės ir jos gynėjo bei prokuroro apeliacinius skundus dėl šiemet vasarį paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio, kur V.Pralgauskaitė pripažinta kalta dėl prekybos žmonėmis.
Vita Pralgauskaitė išgirdo teismo sprendimą.
Vita Pralgauskaitė išgirdo teismo sprendimą. / J.

Klaipėdos apygardos teismas V.Pralgauskaitę buvo pripažinęs kalta, nes ji tauragiškę bandė parduoti Londone gyvenančiam pakistaniečiui, pastarasis parai ją buvo įkalinęs savo rūsyje.

Apeliacinės instancijos teismas konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai nuteistąją pripažino kalta dėl nusikalstamos veikos padarymo, ir paskyrė jai trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo trejų metų laikotarpiui, įpareigojant bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu pradėti dirbti.

Pagal paliktą galioti apygardos teismo nuosprendį nuteistoji taip pat turi sumokėti 941,50 Eur įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

15min jau rašė, kad istorija užsimezgė 2013 metais, kuomet vos pilnametystės sulaukusi tauragiškė socialiniame tinkle „Facebook“ skelbėsi ieškanti darbo.

Šį skelbimą pamačiusi E.S., kuri iki šiol slapstosi, ir kaltinamoji Vita Pralgauskaitė, pasiskirstė vaidmenimis ir sukūrė planą, jog pakvies merginą atvykti į Londoną legaliam darbui, o tada įkalbės ją fiktyviai ištekėti.

Kaip rašoma kaltinamajame akte, E.S. susisiekė su nukentėjusiąja per „Facebook“ ir pasinaudodama jos sunkia materialine padėtimi pasiūlė atvykti į Jungtinę Karalystę padirbėti bare.

2013-ųjų spalį į tauragiškės elektroninį paštą atskriejo kelionės bilietai iš Kauno į Londoną.

Monikai (vardas pakeistas) kelionės išlaidoms buvo atsiųsta ir pinigų. Tokią istoriją pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme ne itin rišliu tekstu dėliojo nukentėjusioji, kuri nemoka nei skaityti, nei rašyti.

Mergina buvo prievarta perduota Pakistano piliečiui, kuris ją parą laikė užrakinęs rūsyje. Tauragiškei vis dėlto pavyko susisiekti su „Caritas“ organizacija Lietuvoje ir papasakoti, į kokią bėdą ji pakliuvo.

Į gelbėjimo operaciją netrukus įsitraukė Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijos. Tauragiškė buvo išvaduota ir grąžinta į Lietuvą.

Oro uoste pasitikta tauragiškė buvo nugabenta į kaltinamosios namus, kur netrukus pradėta įkalbinėti už 2 000 svarų ištekėti už Pakistano piliečio, kitaip mergina neturės lėšų grįžti namo, esą neištekėjusi negalės legaliai dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius